Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Visst är det kul med backträning

  12 maj 2016

  Så var det backträning igen med TSM Running. Mitt gamla hatpass som börjar förvandlas till ett favoritpass. Vad har hänt? Jag gillar backar. Jag gillar långa, korta och mitt emellan-backar. I dag var det korta backar som stod på schemat.

  Annons

  Brukar du mest vara ute och springa samma runda varje gång. Då ska du absolut testa ett pass där du bara kör backe. Det är kul. Och du blir starkare. Backträning är en perfekt form av kombinerad styrketräning och konditionsträning.

  Platsen. Gänget. Löpningen. Klart man blir glad.

  Platsen. Gänget. Löpningen. Klart man blir glad.

  När jag springer distanspass och kommer till en backe så kortar jag ner steget, ibland nästan så att det känns larvigt och liksom tassar upp för backen. På det sättet sparar jag massor med energi – på ett distanspass är jag ju glad om jag slipper mjölksyra.

  Bilden är från tidigare backpass – när jag tränade ett gäng från PWC.

  Men när jag kör backträning är det nästan tvärtom. Framför allt vid korta backar. Spänstiga steg – och bra fart, förbättrar löptekniken. Här behöver vi ju inte spara på krutet. Och lite mjölksyrakänning när du närmar dig slutet av backen är bra.

  Så här körde vi idag: Två till tre km uppvärmning (tror det blev 3 för oss). Lite rörlighet och löpskolning innan vi drog i gång i backen. Vår backe tog mellan kanske 25 sek att springa uppför. Sen sprang vi upp och joggade ner i 20 minuter. Eftersom tekniken är viktig så kan det vara bra att stanna till några sekunder och vila innan du kutar upp igen. Passet avslutades med nerjogg, knappt två kilometer och en skön stretch. Sen snabbt hem för lite käk och dusch.

  Kraften tillbaka

  Kraften tillbaka

  En sak som var extra kul idag, var att jag för första gången sen jag stretchade sönder halspulsådern i vintras var tillbaka i min vanliga grupp i TSM Running. Nästan så att jag blev tårögd. Väldigt glad känner jag mig i alla fall. Kram och godnatt 🙂
   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar