Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Vilodag – varför det?

  7 maj 2016

  Det sägs att vilodagar är viktiga både för återhämtningen och motivationen. Men vad är en vilodag? En dag då man vilar? Enkelt. Hänger i soffan och käkar praliner? Nja …. Eller det beror kanske på.

  Om du verkligen känner att du behöver en dag i soffan, ja – då är det kanske så. För min del skulle det mest vara stressande. Alltså inte ett bra alternativ. Men vila är bra. För återhämtningen, både den fysiska, muskulära – men också den mentala. För lusten. Motivationen.

  Annons

  Och jag har vilat idag. Hade faktiskt tänkt börja dagen med en morgonjogg – men missade att ställa klockan igår och sov ända till 10. Tror inte det har hänt på 20 år.  Vi hade trädgårdsdag i föreningen som började 10 …  Snabbt på med kläder, fixa en kopp kaffe och bananpannkaka. Sen ut.

  Grannen Sara röjer i rabatten.

  Grannen Sara röjer i rabatten.

  Från 10.30 till 17 var vi ute och räfsade, rensade, grävde, grillade och fikade. Ingen träning. Inget jobb. Ren och skär avkoppling. Allt hänger så klart på vad du behöver vila från. Jag som har träningsvärk i hela kroppen idag mådde fint av att inte springa eller styrketräna. Dessutom har jag jobbat mycket och har haft svårt att släppa jobbet även när jag varit ledig – den vilan var guld värd. Men, hade vi inte haft trädgårdsdag hade jag nog ändå hittat på något Kanske:

  • Promenad
  • Yoga
  • Stretchpass
  • Cykeltur

  I morgon är det slut på vilan. Då blir det både löpträning och en sväng till kontoret. Jag gillar ju mitt jobb så det är helt ok att åka in och fixa lite på en söndag.

  Har du vilodagar? Hur ser de ut? Blir du stressad av att vila?

  Skönt att rensa, göra fräscht och bara umgås med sköna grannar.

  Skönt att rensa, göra fräscht och bara umgås med sköna grannar.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar