Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Alternativ träning, både nytta och nöje

  29 juli 2016

  När jag började löpträna hösten 2011 tyckte jag att det var så fantastiskt kul, så jag ville inte göra något annat. Men för mig som var relativt otränad ställde det till lite problem – som löparknä, plantar fasciit och löparknä igen.  Nu har jag insett både nyttan och nöjet med annan träning.

  Annons

  Jag vet såklart inte hur du tänker kring det där med olika träningsformer, och vad du tycker är kul att göra. Men jag hoppas att du kör lite annan träning än löpning. Och är det så att du kanske inte alls springer, utan tränar annat – då hoppas jag för allt i världen att du börjar löpträna. Löpning är världens bästa träningsform av många olika skäl. Det har kommit en ny bok som heter Hjärnstark – den ska jag läsa.

  En skön löprunda längs havet är välgörande både för kroppen och sinnet.

  En skön löprunda längs havet är välgörande både för kroppen och sinnet.

  Styrketräning är ju något som inte faller sig särskilt naturligt för mig. Jag har svårt att motivera mig och känner mig helt inte så bekväm inne på gymmet – även om Sats i Alvik där jag brukar träna har en familjär och schysst stämning. Mitt sätt att komma runt det där obekväma har varit att träna med en PT – då kan jag fokusera på det. I våras gick jag en till två gånger i veckan och tränade styrka. Sen i början av maj när jag fick så oerhört mycket att göra på jobbet rann det ut i sanden. Men idag var det dags igen. En timme med Jonathan på Sats, tufft och kul – så som det inte blir om jag kör själv. Nu har jag en fast timme i veckan. Givetvis är det bra att träna lite styrka där emellan också, men det är en bra början.

  Här tränas coremusklerna, ben och ljumskar.

  Här tränas coremusklerna, ben och ljumskar.

  I onsdags körde jag alternativ träning som var så oerhört välgörande för sinnet så att jag knappt kan räkna det som träning. Vi var ett gäng som stack ut och red islandshäst. Men träningsvärk fick jag, så visst var det träning 🙂

  Efter ridningen åkte vi ett gäng som stack och badade och grillade. Också välgörande.

  Sånt här behövs också för bra balans i livet.

  Sånt här behövs också för bra balans i livet.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar