Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Underbara morgonjoggen

  14 juli 2016

  Så här i semestertider tycker jag att morgonjoggen verkligen ska få blomma ut. Att låta kroppen vakna lätt svettandes i vackra omgivningar är väl bland det skönaste man kan göra. Dessutom är den väldigt effektiv – tack vare att du springer innan du fyllt på med nya kolhydrater.

  Annons

  När jag morgonjoggar brukar jag hålla ett riktigt lugnt och njutbart tempo – ungefär samma som mitt lugna långpasstempo – ibland ännu softare. Morgonjoggen blir sällan längre än 5-6 kilometer. Det räcker. Jag äter såklart inget innan jag går ut. Lite vatten – och allra helst en kopp kaffe innan. Sen är det så galet mysigt och gott att komma hem till frukosten.

  Morgonjogg i Gränna

  Morgonjogg i Gränna

  I måndags morse tog jag min morgonjogg i Gränna. Edith och jag var på väg till Skåne, men gjorde ett stopp för Gränna och Visingsö. Att vakna upp på hotellrummet, smyga sig ut på en runda och sen äta en lång hotellfrukost – det är semester.

  Innan vi drog vidare till Pappa och hans Monica i Skåne besökte vi Andréemuseet. Jag har varit där som barn, nu var det betydligt mer fascinerande. Speciellt eftersom vi lyssnade på Bea Uusmas gryma bok Expeditionen, en kärlekshistoria.

  I tisdags morse blev det också morgonjogg. Nu på stranden nere vid Vikens havsbad. 6 km på fin grusväg, lös sand på stranden och slingrande grässtig.Helt fantastiskt. På kvällen tog Edith och jag en powerwalk på lite drygt 5 km, sen körde vi lätt styrketräning med nyinköpt kettlebell. Jag har sabbat mina axlar och måste börja om från början med försiktig styrka. Lätt. Larvigt lätt.

  Morgonjogg i skånska Viken. Jag älskar havsdoften.

  Morgonjogg i skånska Viken. Jag älskar havsdoften.

  Min nya lilla kettlebbell. Perfekt för lite lättare styrketräning.

  Min nya lilla kettlebbell. Perfekt för lite lättare styrketräning.

  Skuldrorna får sitt också.

  Skuldrorna får sitt också.

  Förutom och träna så blir det mycket snack, goda middagar, små utflykter. I går kväll fullkomligen frossade vi i havskräftor och färska räkor.

  I eftermiddag är planen att springa lite intervaller – därför skippade jag morgonjogg idag. Men i morgon blir det allt en liten strandrunda igen. Ha en finfin dag. Och planera in en skön morgonjogg du också.

  Kram

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar