Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Tröskelintervaller med TSM Running.

  17 juni 2016

  TSM Running är igång med sommarträningen mot halvmaran och Tjejmilen. Varje torsdag kl 18 kör vi från GIH i Stockholm. Sköna människor.  Ljumma sommarkvällar. Kan man göra annat än att älska de här träningspassen.

  Annons

  Precis som de två senaste somrarna är jag ledare i 1.50-gruppen. Brukar kännas bra och ganska lätt. Men under gårdagens pass kände jag tydligt att jag inte skött mig så bra den senaste tiden. För mycket jobb. För lite sömn. Obefintlig träning under tre veckor. Och rätt taskigt käk. Sånt tar ut sin rätt.

  Ulrica med visselpipa

  Ulrica håller tempot med visselpipan redo. Sen sköna gänget.

  Vi körde tröskelintervaller. 7 st à 600 meter. Med 45 sekunders vila. Först uppvärmning på 3,5 km, en genväg som blev en omväg och senväg 🙂 ner till Källhagens Värdshus. Sen lite löpnycklar, löpskolning och stegringslopp.  Utmärkt att köra 600-ingar på grusvägen där nere vid Källhagen och Sjöhistoriska.  För 2 år sen körde vi ofta vår träning där nere – och innan vi skulle hem tog vi ett svalkande dopp från bryggan. Magiskt. (men lite bökigt att dra på sig kompressionstights på blöta ben 🙂 Hoppas verkligen vi får några såna varma och sköna sommarkvällar även i år.

  Perfekt grusväg för intervaller

  Perfekt grusväg för intervaller

  Tröskelträning – vad är det?
  För dig som aldrig kört tröskelträning så är det, lite förenklat, ett pass där du ligger precis på gränsen till att få mjölksyra. Det är betydligt snabbare än ett distanspass – men inte lika snabbt som vanliga intervaller. Tröskelträning kan köras på många olika sätt. Vi gjorde det i form 600-ingar. Kanske vanligare med 1000-m intervaller. Eller helt enkelt flera 10-minuterströsklar med 1-1 1/2 minuts vila. Du kan självklart köra längre tidsintervall också – upp till 30-40 minuter. Det viktiga är att du orkar köra passet utan att tappa tempo och utan att dra på dig mjölksyra. Testa. Det är ”kuljobbigt”. Vill du läsa mer om tröskelträning kan jag tipsa om Anders Szalkais utmärkta bok Maraton och andra långlopp.

  Man blir glad och lite rufsig av tröskelintervaller

  Man blir glad och lite rufsig av tröskelintervaller

  Tack till deltagare och bästa ledarkollegorna Ulrica, Robban, Robban (poppis namn), Carina, Ann, Johan och Åsa.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar