Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Träningsprogram mot 5 km

  20 mars 2017

  Tiden går fort när man har kul. Nu har det redan gått 5 veckor sedan vi drog igång nybörjarprogrammet – jogga 5 kilometer. Nu kommer de 5 sista veckorna i programmet – efter dem är du förhoppningsvis redo att jogga 5 km utan att stanna. Lycka till

  Annons

  Del 2 i programmet skiljer sig inte mycket från del 1. Joggingsekvenserna har blivit längre – och sekvenserna med gång har krympt. Dessutom har jag lagt in två enkla backpass. Tanken är där att du tar dig till en backe som har lite lagom lutning – absolut inte en brant backe. Den måste vara tillräckligt lång för att du ska kunna jogga i 60 sekunder i den. Sen vänder du och går ner (oavsett om du har kommit till toppen eller ej). Promenera nerför backen – eller småjogga om du hellre känner för det. Skaka loss i armar och axlar på vägen ner, eftersom risken är stor att du spänner dig lite när du kämpar i uppförsbacken.

  Och som jag skrev till förra programmet. Du väljer själv vilka dagar du vill träna – men för att du ska utvecklas är det optimalt om du kan få in tre träningspass per vecka. Måndag eller tisdag är ju mindre viktigt. Däremot är det bra att ha en vilodag emellan – du ska ju stärka inte bara konditionen utan dina muskler, leder och ligament under de här veckorna.

  Nu kör vi – snart fixar du 5 km

  Stort lycka till med din träning. Och tänk på att du aldrig ångrar ett träningspass, hur tungt det än känns innan du kommer iväg. Ösregnar det eller är skruttväder på annat vis – kör på löpband inomhus, men ställ bandet på 1 grads lutning.

  Välj gärna en målbild på dig själv. En bild där du känner dig stark och glad, det behöver inte vara en träningsbild. Jag har själv en målbild som jag ser varje gång jag öppnar min telefon. Jag älskar den bilden, för det var en härlig dag under träningsläger i Portugal för två år sedan, jag var så snabb att jag sprang i från killarna och jag kände mig galet stark.

  Jodå, jag kan blixtra till ibland

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar