Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Träningsprogram för nybörjare

  12 februari 2017

  De allra flesta kan faktiskt springa. Har du inte sprungit på väldigt länge är det bra om du tar det lugnt i början. Riktigt lugnt. Och det är av två anledningar – både för att bygga upp och stärka muskler och ligament. Men kanske det viktigaste – det är skönt om du kommer hem med känslan att du vill göra det igen. Och den känslan får du inte om du kör för hårt i början. 

  Annons

  Veckan som kommer kör vi igång träningen. Du styr och ställer som du vill med programmet – det måste ju passa din vardag och ditt livspussel. Jag kommer dock utgå från träning tre dagar i veckan. Tisdagar, torsdagar och söndagar.

  Glöm inte att stretcha efter din träning. I veckan som kommer ska jag ge dig några bra stretchövningar.

  Programmet är anpassat för den verkliga nybörjaren. Följer du programmet kommer du att kunna springa 5 kilometer om 10 veckor. Jag tycker att du ska planera in ett lopp – till exempel Vårruset som mål på din träning. Sen när du har klarat det, då kan vi sätta upp nya mål.

  Tanken är att du ska varva gång och jogging (långsam jogging). Ju längre in i programmet vi kommer, desto längre blir perioderna med jogg.

  De fem första veckorna kommer här:

  Ditt träningsprogram de 5 första veckorna

  Jag kommer själv att köra min löpträning tisdagar, torsdagar och söndagar. De dagarna tränar vi tillsammans, oavsett distans. De sista 5 veckorna  i ditt program kommer att innehålla lite mer varierad träning – till exempel backträning. Men det återkommer vi till. Undrar du något – får du självklart höra av dig med frågor, antingen här i kommentarsfältet, eller på min mejl: [email protected] (skriv gärna ”bloggfråga” i ämnesraden).

  Jag hoppas du känner dig taggad. Som jag nämnt tidigare kommer jag även tävla ut ett antal startplatser till Vårruset – så håll koll på bloggen helt enkelt.

  Lycka till med träningen!

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar