Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Träningsläger is da shit

  15 mars 2017

  Drömmer mig bort. Sol. Värme. Morgonjogg på stranden. Intervaller i pinjeskogen. Underbart skönt och inte alls så avlägset. På lördag åker jag på träningsläger med TSM Running och Springtime. Att åka på träningsläger borde vara en mänsklig rättighet.

  Annons

  En ljuvlig morgon i Monte Gordo för två år sedan.

  På lördag fyller vi ett helt plan med löpsugna deltagare och sticker till Monte Gordo, Algarvekusten i Portugal med Springtime. Jag och 23 andra ledare från TSM Running – och cirka 185 deltagare (inte bara från TSM utan från hela landet) kommer njuta av en veckas träning i värmen. Just nu ser det ut att bli mellan 18 och 23 grader – helt perfekt för träning med andra ord.

  Som ledare kommer jag att tillsammans med två andra ledare ansvara för en av fartgrupperna. Vi har ett riktigt kul schema skapat av Anders Szalkai, som självklart också är med på resan. Varje dag börjar med 30 minuters morgonjogg på strandet (om tidvattnet tillåter – annars blir det i pinjeskogen). Efter morgonjoggen en skönt rörlighetspass innan frukost. Nästa löppass är på eftermiddagen runt 16-16.30. Då kör vi kortintervaller på bana, tröskellöpning, intervallstege, löparcross (uppblandat med stryketräning) och mycket annat. Och mellan löppassen finns massor med annan träning att välja på – eller varför inte slappa på stranden.

  Själv kommer jag nog ta med mig lite jobb – men det känns okej på något vis att sitta på strandcaféet med datorn i knät …

  Har du några erfarenheter av träningsläger? Berätta gärna.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar