Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Träningshelg de luxe

  14 maj 2017

  Tänk dig en helg med traillöpning, spa, champagne, god mat och de allra finaste vännerna. Precis en sådan helg har jag haft. Att vi blev jagade av vildsvin blev ju bara en extra krydda …

  Tina, Ulrica, Mona och jag drog till Trosa Stadshotell tidigt i går morse. Efter att ha bytt om lite snabbt fick vi skjuts till Tullgarns slott – 21 km bort och började löpandes ta oss tillbaka till hotellet. Tina och jag i lite softare tempo – Mona och Ulrica som är i toppform drog på lite snabbare. Och sprang lite längre.

  Annons

  Äventyret kan börja. Sörmlandsleden etapp 56.

  Fantastiskt vacker skog som bjöd på rolig och varierad löpning – jag borde verkligen springa mer terräng det är ju så kul. Men plötsligt när vi sprang där prasslade det till uppe i backen och jag såg tre små vildsvinskultingar (söta)   Sen kom pappa vildsvin (mindre söt – men mer skräckinjagande) han vände sig om, blängde surt (kan vara en efterkonstruktion) och började gå mot oss. ”Jag är skitskraj för vildsvin” pep Tina och sprang som en tok åt andra hållet. Jag följde efter och kikade desperat efter ett bra klätterträd. Men så vände vi oss om och vildsvinen var borta. Puh. Sen sprang vi någon kilometer med lång pinne som vapen innan vi kände oss lugna igen 🙂

  Tina hittade en pinne att jaga bort vildsvinen med …

   

  Otroligt fina platser vi sprang förbi

  Tur med vädret hade vi också – med tanke på hur kallt det varit veckan innan. Sol och kanske 13 grader låter inte så varmt men perfekt löparväder skulle jag säga. Och solen värmde ju faktiskt.

  Så mysigt. Och gott.

  Väl tillbaka vid Trosa Stadshotell (21 km för Tina och Mig, 30 för Ulrica och Mona) blev det Afternoon Tea med massor av gott och ett glas skumpa. Den här resan var Ulricas 50-årspresent från oss – alltid smart med presenter som man själv får vara med och njuta av, eller hur. Sen fortsatte lyxen med spa och en ansiktsbehandling. God middag, massor med snack och lite eurovision hann vi också med innan vi somnade.

  Bra vänner kan man träna, snacka, festa och bara softa med. Det här är de allra bästa!

  God och lååång frukost i morse innan det var dags att åka hem igen. Känner mig fulladdad med energi efter helgen och kan verkligen rekommendera Trosas Stadshotells ”vandringspaket”. Jo, det var ju vandring egentligen med matsäck – men eftersom vi skulle springa kunde vi byta matsäcken mot Afternoon Tea.

  Och Trosa sen då, vilken gullig liten stad …

  Så kul med trail – och att upptäcka nya platser

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar