Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Träningsgrupp för stressade

  20 juni 2017

  Springer du alltid med kocka? Mår du dåligt om du råkar springa långsammare än motsvarande runda förra veckan? Eller jämför du dig alltid med andra, i löpspåret eller på jobbet? Då kanske facebookgruppen Träna dig lugn är något för dig. Eller tipsa om gruppen för alla du känner som kan behöva träningspepp utan prestationskrav.

  Annons

  Som jag har nämnt tidigare har jag dragit igång ett samarbete med hälsocoachen/stresscoachen Caroline Norbelie.  Vi har startat en grupp på fb  som heter ”Träna dig lugn”. Sök om medlemskap så släpper vi givetvis in dig. Så här beskriver vi gruppen:

  Träna dig lugn är en facebookgrupp för alla som stressar för mycket, har höga prestationskrav, är på väg tillbaka från en utbrändhet eller kanske mitt uppe i ett kaos av måsten. Här peppar vi och uppmuntrar till någon form av träning varje dag – promenader, cykling, löpning, simning, yoga eller annat som känns skönt. Gärna lite pulshöjande, det gör inget om du blir trött.  Däremot här det oviktigt hur fort, eller långt du joggar, hur tungt du lyfter eller hur snabbt du cyklar. Du ska inte prestera, du ska  hitta din rörelseglädje!

  Vi som har startat gruppen är alltså hälsocoachen Caroline Norbelie, och jag, som är utbildad löpcoach, Cross Nature-instruktör och kostrådgivare. Både Caroline och jag vet av egen erfarenhet hur viktigt träning och rörelse är när man stressar lite för mycket.

  Jag och Caroline ligger bakom facebookgruppen ”Träna dig lugn”.

  Vi saknade en facebookgrupp som denna. Det finns många grupper som fokuserar på träning, och det finns de som vänder sig till personer med utmattningssyndrom. ”Träna dig lugn” sammanför dessa världar och uppmanar till prestationslös träning. I gruppen ges tips, vi svarar på frågor, men framför allt peppar vi varandra och delar med oss av positiv energi. Negativa och tråkiga kommentarer är inte tillåtna i gruppen. En förhoppning är att gruppen växer och att medlemmarna ska kunna hitta träningskompisar via ”Träna dig lugn”. Visst låter det bra.

  Hoppas vi ses på facebook 🙂

   

  Prioritera dig själv! Häng med oss, heja, träna och peppa!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar