Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Testrunda, tåhävningar och tropiska trädgårdsbär

  20 november 2013

  I söndags sprang jag 200 meter, sen fick jag bryta. Foten smärtade i varje steg. Konstigt nog kändes den bra senare på kvällen och det kändes knappt när jag tryckte på senfästet vid hälen. Märkligt. Jag har fortsatt med fotgymnastiken, stretchat och masserat lite – och idag på förmiddag bestämde jag mig för en liten runda.

  Annons
  Hur ska detta gå?

  Hur ska detta gå?

  Jag tog självklart ett par andra skor än jag hade i söndags. Idag tog jag mina Asics Sky Speed, började småjogga lite trevande. Kände ingenting. Drog på lite snabbare. Kände ingenting. Sprang nerför. Kände ingenting. Sprang uppför. Kände ingenting. Jag nöjde mig med 3,5 kilometer – under hela rundan fokuserade jag på fotisättningen (mellanfot), medvetet frånskjut och rulla över stortå/pektå. Tack Naprapatlabbet för teknikkursen!

   

  Sen blev det excentriska tåhävninger 3×12 på varje ben. En del säger att de är bra för senan under foten, andra säger att de bara är bra för hälsenan (och vaderna såklart). Det enda jag vet är att det känns bra att göra dem, och jag tycker nog att foten, inte bara vaden och hälsenan aktiveras.

  Excentriska tåhävningar 1

  Excentriska tåhävningar 1

  excentriska tåvävningar 2

  excentriska tåvävningar 2

  Lite lätt stretch hann jag med också. Känner mig nöjd och glad att jag gick ut och testade, hoppas verkligen att jag slipper bakslag. Dessutom har jag hört från flera håll nu att det faktiskt är ok att träna tros att det smärtar lite (just vid de här problemen alltså – inte vad det än gäller). Jag måste bygga upp muskulaturen i foten, och ett sätt är så klart att springa lite lätt på den.

   

  Just det, jag har hittat en ny dryck. Alpros Coconut Dream som är en blandning av risdryck och kokosmjölk. Väldigt mumsig att dricka som den är för ett kokosfreak som mig. Men också en utmärkt bas i olika smoothisar. Jag gjorde något slags cross over. Tropikerna möter svensk trädgård. Egentligen hade jag önskat att jag haft mango, ananas eller något liknande hemma, men jag hade bara ett paket trädgårdsbär i frysen. Och lite banan. Men smoothien blev riktigt god och var en perfekt avslutning på min lilla testrunda.

  Coconut and berry smoothie

  Coconut and berry smoothie

   

  Nöjd och glad efter dagens lilla runda. Nu håller jag tummarna för fortsättningen.

  Nöjd och glad efter dagens lilla runda. Nu håller jag tummarna för fortsättningen.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar