Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Teknikträning & Rehab

  6 november 2013

  Som sagt, ingen löpning på ett par veckor. Men jag känner mig positiv ändå – foten är redan bättre. Jag skulle köpa kaffe och tog en promenad fram och tillbaka till affären, två kilometer ungefär. Och när jag kom hem insåg jag att jag inte tänkt på foten en enda gång. Ingen smärta med andra ord.

  Annons

  I måndags när jag var hos min sjukgymnast, David Felhendler, hade jag rätt ont i senan under foten och i hälen. Efter behandlingen sa David att jag inte skulle springa på ett par veckor. Jag lovade – och bröt löftet bara tio minuter senare när jag sprang till bussen (det var mer reflexmässigt än viljemässigt). I går morse när jag klev upp ur sängen kändes det annorlunda i foten – nästan ingen smära. Det är annars som värst på morgonen. Och nu i morse kändes det absolut ingenting när jag gick upp. Magic!

   

  Foten mycket bättre med andra ord, så jag bestämde mig för lite träning. I kväll har jag varit på Friskis & Svettis och kört CrossTrainer i 40 minuter. Jag brukar tycka att det är riktigt trist, men idag ställde jag in den på intervaller och vips så blev det lite roligare. Sen gick jag direkt till ett Flex-pass och fick 60 minuters härlig stretching. Blev tyvärr lite öm i senan efter Cross Trainern – kanske att jag skulle ha väntat ytterligare en dag, vilat lite till. Det blir intressant att se hur det känns i morgon bitti.

  TSM-ledare i Vasaparken

  TSM-ledare i Vasaparken

  I går körde vi sista tillfället på löpteknikkursen med Naprapatlabbet. Eller rättare sagt mina TSM-ledarkollegor. Själv lyssnade jag bara – inget kutande för min del. Lite tråkigt för jag missade såklart en hel del, men det var intressant att lyssna och kika på de andra när de sprang. Väldigt nyttigt faktiskt att bara titta. Löpstilarna är verkligen lika många som löparna. Kul också att prata med Mattias och Oskar från Naprapatlabbet om de olika löpstilarna. De var klockrena i sina analyser. Och hade väldigt bra idéer på hur man skulle komma tillrätta med olika konstigheter i löpsteget.

  Naprapatlabbet håller kurs i löpteknik.

  Naprapatlabbet håller kurs i löpteknik.

  Just det, Oskar tryckte på en punkt i min hand som skulle göra foten bättre. Det konstiga är att det faktiskt kändes bättre efteråt. Men om jag ska vara ärlig förstod jag aldrig om han skojade eller om han menade allvar – huvudsaken är väl att det känns bättre. Så det kanske är både måndagens besök hos sjukgymnasten och trycket i handen som har gjort nytta.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar