Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Stafetten och gummibandet

  28 februari 2015

  Snart en hel veckas löpvila. Känns tråkigt, men är nog rätt bra. Det är ju inte så att jag vilar, jag kör ju lite alternativ träning. Det har blivit Crosstrainern på gymmet, lite styrketräning – både på gymmet och hemma. Två dagars jobbresa har dock ställt till det lite …

  Annons

  I torsdags stack jag och några kollegor till Falun. Vi skulle kolla in fredagens stafett, men också allt runt omkring ett sådant gigantiskt arrangemang. Det var lärorikt och alldeles fantastiskt kul att se stafetten med Johan Olssons makalösa åk. Men någon egen träning hann jag inte med.

  Johan Olsson vid varvningen på Lugnets Stadion.

  Johan Olsson vid varvningen på Lugnets Stadion.

  Idag stack jag till XXL och köpte två olika sorters gummiband för att göra hemmaträningen lite enklare. Jag försöker styrketräna på gymmet en dag i veckan, men det behövs ju mer än så. En sak som jag gärna vill kunna är att gör en pull-up, eller en chins – jag höll ju på för ett år sedan, sen rann det ut i sanden. Men nu jäklar. Jag inser bara att jag måste ha hjälp, och det är där gummibanden kommer in. Med det här som hjälp kan jag faktiskt göra 10×3 – sen får jag göra det tyngre och tyngre, och någon gång (kanske innan sommaren) ska jag göra en alldeles egen pull-up.

  Hmm, håller det här ...

  Hmm, håller det här …

  ... jodå, det funkar

  … jodå, det funkar

  Gummibanden är riktigt, riktigt bra och jag ska verkligen försöka vara duktig och använda de. Mitt eget lilla hemmagym. Svettigt är det i alla fall. Och rufsig blir man.

  I morgon är det söndag = långpass med TSM. Men jag tar det lugnt med knät i ytterligare en vecka – så tror jag faktiskt att jag är bra sen. Så i morgon blir det styrketräning med Annie Fasth istället. Det kommer antagligen bara bli en blöt fläck kvar av mig. I morgon ska jag dessutom göra en planering för min träning de kommande två veckorna. Sen är det Portugal.

  Kram. Och ha en mysig lördagkväll.

  IMG_0874

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar