Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Sprintbacke – kort och snabbt

  2 april 2017

  Här ska du hitta en riktigt kort och rätt så brant backe. Den ska ta 8-10 sekunder att springa uppför. Det är ett tufft och kraftfullt pass så kör inte mer än 5-10 backar.

  Eftersom backen är så kort så är det bra om du startar kanske 10 meter innan backens motlut börjar – så att du hinner accelerera och få upp tempo innan backen. Ta med dig tempot hela vägen upp och liksom rulla ut lite när du är på toppen. Har du ingen tillräckligt kort backe så får du helt enkelt vända mitt i och gå ner igen.

  Annons

  Själv gillar jag att köra sprintbacke när jag är ute och springer lätt distans i skogen. På min vanliga 5 km runda har jag en helt perfekt backe som jag brukar stanna till vid och köra några sprintintervaller. När man kör passet på det viset är 5 intervaller fullt tillräckligt. Sen pustar man ut och fortsätter sin runda.

  duell i backen 🙂

  Det här är ett pass där du ska springa snabbt och spänsigt. Bra frånskjut från foten. Parallella armar med ”spetsig” armbåge – jag brukar säga att du ska nästan kunna döda någon bakom dig med armbågen – ett sådant tryck ska du ha i armarna. Du ska känna dig explosiv, stark och glad, då blir det ett bra pass. Och farten? Tänk att du springer ungefär på 90 procent av din maximala snabbhet.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar