Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Spring Cross, Stenmarck och skottar

  3 maj 2014

  Så var det dags för vårens härligaste terränglopp. Nej, jag sprang inte själv, jag har faktiskt aldrig sprungit Spring Cross, men jag skulle gärna göra. Jag gillar att springa terräng. Men jag fick göra annat skoj – jag älskar ju att hänga på löpartävlingar, idag plåtade och intervjuade jag.

  Annons

  Redan innan första start såg vi Martin Stenmarck. Han brukar springa loppet tillsammans med sin bror, far och några polare. Vi hälsade på varandra och bestämde att jag skulle göra en kort intervju med honom efter loppet. Kul.

  Herrarnas 6-kilometer startade klockan 12. Favorit i loppet var Fredrik Uhrbom – men snabbast i starten var, hör och häpna, en kiltklädd man. Och nu vet jag vad skottarna har under kilten … korta löpartights (vilket faktiskt var lite otippat).

  Den här kiltklädde killen tog ledningen vid starten.

  Den här kiltklädde killen tog ledningen vid starten.

  Fredrik Uhrbom vann precis som väntat 6-kilometersloppet på fantastiska 20:15. Och inte nog med det, han bestämde sig också för att springa 18-kilometersloppet. Han fick en vila på 1,5 timme innan det var dags igen med andra ord. Så var det dags för min intervju med Martin Stenmarck. Jag stod och kollade vid målet, men såg honom aldrig komma – hittade honom lite senare nere när han gick med vagnen och försökte få familjens yngsta att somna. Det blev en barnvagnspromenadintervju. Min första. Trevlig kille. Här hittar du intervjun.

  Jag var ju tvungen att få en bild också ...

  Jag var ju tvungen att få en bild också …

  Fyra starter under dagen, och sex lopp. Det var väldigt kul att gå runt och prata med löparna och höra deras tankar kring loppet. Alla var glada och nöjda och tyckte att den nya bansträckningen var kul, men grymt jobbig – det har tillkommit några backar sedan förra året. Sen är det också kul med den oerhörda blandning av löpare – allt från elitlöpare som Fredrik Uhrbom till de som knappt ens kan kalla sig motionslöpare. Här kan du möta några av löparna. Träffade förresten en vovve som precis som jag blev överlycklig över att få hänga på löpartävling. Känner mig besläktad.

  Gladaste vovven! Tror det är en Softie, Irish softcoated wheaten terrier. Sicken liten cooling ...

  Gladaste vovven! Tror det är en Softie, Irish softcoated wheaten terrier. Sicken liten cooling …

  Micke filmade som vanligt loppet.  Filmen kan du se här 

  Det blev en heldag ute vid Stora Skuggan. Vid 16-tiden åkte vi hem, då väntade artikelskrivande, filmklippande, pizzaätande, folkölsdrickande (bra uppladdning inför morgondagens långpass). Ser riktigt fräscht ut, eller hur. Pizzakartonger och ölburkar … och långkalsonger …

  Ha en riktigt härlig kväll!

   

  Jobb och långpassladdning = mysig lördagkväll

  Jobb och långpassladdning = mysig lördagkväll

  På springcross.se hittar du förresten alla resultat om du är nyfiken.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar