Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Sport & kultur – perfekt kombo!

  15 februari 2014

  Jag bara måste börja med en hyllning till Charlotte Kalla. Herregud, hon fick mig att skrika mig hes och skratta högt så att jag till och med väckte trötta tonåringar. Inte bara Kalla förresten, alla tjejerna åkte bra, men Kallas lopp var spektakulärt. Fulländat. Det var stort att se!

  Annons

  Precis innan stafetten var jag ute och kutade en runda. Återhämtningsrunda nr 2 efter Thailandssjukan. Känner mig ytterligare lite piggare, magen bättre, behöver inte kuta på toa lika ofta … Bestämde mig för en lugn runda. Bestämde mig också för att ta mina Adidas Energy boost. Frågar du mig så är det de snyggaste skorna jag har – eller, nej, jag vet inte – jag har flera snygga. Snygga på olika vis. Brallorna däremot lämnar lite att önska. Papphammarlängd på dem. Men mina andra vintertights måste vara hemma hos Micke, så det fick bli de här New Balance – extremt korta. För att vara långa vill säga.

   

  finskor

  finskor

  Efter första uppvärmningkilometern kändes det så himla skönt att springa. Det blev fyra kilometer i 5.30 tempo – sen dog benen och det fick bli två kilometer i 6.10-tempo. Innan den avslutande i 5.40-tempo. Åtta totalt med andra ord. Ytterligare ett bevis på vad maten betyder för kraft och ork. Jag är helt klart lite klen efter en dålig matvecka. Två rostmackor och en kopp te springer man inte långt på. Men nu är jag på g – i går åt jag fisksoppa och  i kväll är det jag som testar med köttfärssås med spagetti för att orka med långpasset i morgon.

   

  Det blåste rejält - en riktig motvindsrunda

  Det blåste rejält – en riktig motvindsrunda

  Efter stafetten drog jag in till stan och mötte upp Micke som sprungit långpass med Linnea. Vi gick en runda på Fotografiska, var lite nyfikna på Johan Rheborgs bilder. Men som alltid när jag råkar gå dit en helg så lovar jag mig själv att aldrig göra om det. Vilken skillnad mot att i lugn och ro strosa runt och kunna titta precis som man vill, och sedan gå upp och köpa en räkmacka eller något annat gott i cafeterian med stans vackraste utsikt. Idag var kön oändligt lång – alldeles för lång för vårt tålamod. Det fick bli Waynes Coffee på Hornsgatan istället. Men utställningen var fin. Helt klart sevärd.

   

  Självporträtt. Johan Rheborgs utställning "Backstage" på Fotografiska till och med den 9 mars.

  Självporträtt. Johan Rheborgs utställning ”Backstage” på Fotografiska – till och med den 9 mars.

   

  ruggans väder

  ruggans väder

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar