Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Solig smoothie och d-vitamin

  2 oktober 2014

  Solen går ner 40 minuter tidigare idag än för två veckor sedan. Mörkret kryper närmre inpå. Och visst finns det något mysigt med det, springa i pannlampans sken, äta middag med tända ljus. Men ljusa, ljumma kvällar slår nog ändå det mesta.

  Annons

  Dessutom blir vi ju lite tröttare av mörkret, och idag var en av mina kollegor förkyld. Ont i halsen och lite hängig, hmmm. Eftersom jag inte vill bli förkyld (det vill jag i och för sig aldrig – det vill väl ingen) nu när allt har lugnat ner sig lite och jag faktiskt har kommit igång med träningen igen tänkte jag vitaminboosta lite.

  Solig och energiboostad smoothie.

  Solig och energiboostad smoothie.

  För det första, från och med nu blir det d-vitamin varje dag tills våren är tillbaka. Jag kör med denna (se bilden) som innehåller hela 25 mikrogram. Dessutom är tabletterna föredömligt små, vilket passar mig utmärkt. Alla borde äta tillskott av d-vitamin under de mörka månaderna, eftersom vi inte får i oss tillräckligt via maten, och på sommaren hjälper solen oss att skapa d-vitamin. Idag blev det dessutom en supersmarrig smoothie, med min favoritkrydda: ingefära. Så här gjorde jag:

  Solig smoothie, två glas

  3 dl Alpro Coconut (kokosnötsmjölk med ris)
  1 apelsin
  1 dl frysta mangobitar
  1,5 cm riven, färsk ingefära

  Grymt god!
  För drygt ett år sedan komponerade jag olika smoothies varje dag under en månad. Det kanske är någon som minns. Det var kul, en del blev fantastiska, andra rätt så mediokra. Micke påminner mig rätt ofta om min smoothiemånad – han saknar den och vill ha smoothiemånad hela året. Vi får se om det finns lite kvar av min ”soliga smoothie” när han kommer … Vill du kolla in några av mina gamla smoothies så hittar du dem under kategorin ”smoothies”.

  Idag blir det för övrigt ingen träning – har rätt så fin träningsvärk efter måndagens shape, och gårdagens två pass. I stället blir det lite lugn och skön yogastretch framför teven.

  Sköt om dig!

  Yogalight

  Yogalight

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar