Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Snabb och effektiv lunchlöpning

  25 februari 2017

  Jag måste återigen slå ett slag för lunchträning.Så utmärkt bra för att få energi för resten av dagen och så klart för att få in träningen i ett lite pressat schema.  Ibland kan det dock kännas att tiden är lite knapp. Därför kommer här ett förslag på ett snabbt och  enkelt lunchpass som du hinner med på en halvtimme.

  Annons

  Tänkt ut en backe cirka en kilometer bort. Inte en speciellt brant backe, men gärna ca 200 meter lång. Jogga lätt som uppvärmning till backen. Skulle du köra ett tufft backpass så en är kilometers uppvärming för lite, men nu tänkte jag att du skulle använda backen som en del i uppvärmningen. Sen springer du uppför backen 10 gånger – de första 5 gångerna i lugnt tempo – sen ska du vara ordentligt uppvärmd för att köra på lite tuffare. 5 gånger kvar i valfritt tempo, men tuffare än de första 5 – du ska få upp pulsen ordentligt. Välj själv om du vill gå eller jogga nerför backen. Klart. Ta då en riktigt lugn jogg tillbaka till jobbet.

  Nu har du på en halvtimme fått friskt luft, dagsljus och effektiv träning. Jag tänker köra det här passet på tisdag lunch. Gör det du också. Du kan ju självklart korta ner och variera med gång om du känner att formen inte räcker till. Lycka till!

  Jag vet, helt fel årstid – men den här backen var så fantastisk bra att träna i. Förutom det längtar jag så klart till jag får bli lite brun igen.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar