Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Vadå SLIPP all annan träning

  19 maj 2017

  Satt och läste över axeln på en tjej i tunnelbanan i går morse och såg en rubrik ”promenera tre gånger i veckan – slipp all annan träning”.  Så dumt. Som att utgå från att vi inte vill träna. Dessutom skitsnack. Speciellt eftersom tidningen vänder sig till en yngre läsarkrets – vi pratar inte pensionärer här.

  Annons

  Jag förstår inte varför så många tips går ut på att vi ska klara oss med så lite träning som möjligt. Minns du när det pratades så mycket om att vi skulle klara oss med tre minuters träning per dag? Det är ju helt vansinnigt. Vi kanske sitter vid skrivbordet på jobbet 8 timmar, sen sätter vi oss i bilen och åker hem. Ja, kanske handlar lite, lagar middag och sen ner i soffan ytterligare några timmar. Och så tre minuters träning på det så har jag gjort mitt för hälsan … Eller?

  Tog en skön kvällspromenad hem från stan i går. Superskönt och bra på alla sätt och vis. Men inte tillräckligt som träning betraktat. Inte för mig i alla fall.

  Våra kroppar är gjorda för att röra sig. Jag är verkligen inte den som rackar ner på promenader – jag älskar att promenera. Men vi behöver träna styrka, vi behöver få upp flåset, vi behöver träna balans (kanske genom yoga). Vi behöver utmana oss lite. För att må bra, för att hålla oss friska, för att hålla oss snygga, slippa få ont – och för att kunna bli gamla.

  Jag skulle säga att en timmes träning om dagen inte heller är särskilt mycket om man jämför med hur mycket vi sitter. Det är säkert fullt tillräckligt – men fortfarande inte mycket. Men tränar du mer än en timme om dagen, då lovar jag att du får höra suckar från vissa i vänkretsen som tycker att du överdriver. Prova får du se.

  Promenerade hem igår efter mysigt influencermingel på MåBra och Aller Förlag. Tänker på dumheter och lyssnar på Henrik Berggrens fantastiska nya platta. Om och om igen. Nästa vecka spelar han på Grönan. Klart jag ska dit.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar