Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Skogen är mitt andningshål

  11 juni 2017

  När jag är så där riktigt slutkörd – då längtar jag alltid till skogen. En rask promenad, eller hur långsam som helst. Stanna upp. Sätta sig på en vacker plats, gärna med lite utsikt.

  Det har forskats kring skogens betydelse för människan, en brittisk studie visar att människor som bor nära skogen har en större psykisk jämvikt. Och nederländska forskare har kommit fram till att ett flertal sjukdomar, bland annat depression, ångest, hjärtsjukdomar, diabetes, astma och migrän var lägre hos personer som bodde mindre än en kilometer från ett grönområde. Visst är det intressant.

  Annons

  Jag bara njuter när jag får springa i vacker skog.

  Jag är så väldigt tacksam att vi har tillgång till natur och skog på det sättet vi har i Sverige. Det är unikt och verkligen något att värna om. Och skogen är ju inte bara bra när vi är trötta och utmattade. Skogspromenader stärker kroppen på ett mer effektivt sätt än en vanlig stadspromenad. Så ut i skogen. Alla borde ta minst en skogspromenad i veckan. Själv har jag hunnit med två skogspromenader och en löprunda i skogen den här veckan. Snacka om återhämtning.

  Sprang en runda i skogen idag – sen blev det styrketräning och lite stretch. Även det böljande grönska.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar