Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Skitiga löpare och en snigel i ryggan

  4 oktober 2014

  Det handlar så klart om Tjur Ruset. Vilken perfekt dag. Lite mulet, rätt så varmt och galet många taggade, nöjda, dyngsura och jädrigt skitiga löpare. Nästan så att jag fick skämmas som gick omkring hyggligt hel och ren.

  Annons
  Här står jag som en katt bland hermelinerna.

  Här står jag som en katt bland hermelinerna.

  För mig var det första gången jag var ute vid Tjur Ruset. Riktigt kul, och jag blev både sugen att springa loppet – och lite avskräckt på en och samma gång. Så många blöta och skitiga människor på en och samma plats.

  Jag blev grymt imponerad av Lisa Dahlberg, som förutom att hon vann damklassen på 55:07, dessutom hjulade i mål. Eeeh. Det var det ingen annan som gjorde idag i alla fall, även om jag såg en kille som kullerbyttade sig i mål.

  Tänk att hjula i mål efter 10 tunga kilometer.

  Tänk att hjula i mål efter 10 tunga kilometer.

  Jag gick runt och plåtade lite, intervjuade några deltagare, bland annat ett par söta Kalv Ruset löpare. Du kan läsa om dem här. I princip alla har varit supernöjda med banan. Den tuffaste, blötaste och skojigaste de sprungit var det många som sa. Grymma backar sa de flesta, även om någon saknade en slalombacke att springa uppför …

  Just det, jag blev intervjuad själv också. TV4 som gjorde ett sammandrag från dagens Tjur Ruset intervjuade mig om lite historia kring loppet. Blir spännande att se det inslaget. Det blir TV för andra gången för mig – jag var ju med i Nyhetsmorgon 2012, dagen efter jag sprang mitt första marathon. Men då fick man smink och hårfix innan. Idag kollade jag inte i spegeln ens, och det var väl lika bra det eftersom jag gick upp tiiiidigt i morse och sen hängde ute på tävlingsplatsen hela dagen. Fredrik på TV4 som gjorde intervjun, sprang loppet själv, det blir kul se inslaget i morgon. Det går kl 14.25 på TV 12, missa inte det.

  Fredrik från TV4

  Fredrik från TV4

  Alldeles nyss, när jag skulle ta upp ett block ur ryggsäcken, kände jag något slemmigt och äckligt. Tänkte: oj har någon tappat ner en gammal banan (utan skal) i min rygga. Men nej – det var en livs levande snigel. Har med andra ord varit en tuff tag även för mig …  Komma hem från jobbet med sniglar i väskan, det är inte varje dag. Bortsett från snigeln, har det varit en kul dag som det blir repris på i morgon. Upp med tuppen. Fösta start går klockan 10. Och, nej! Jag springer inte i morgon heller. Det går inte – jag måste ju jobba 🙂

  En del gick verkligen all in. Imponerande

  En del gick verkligen all in. Imponerande. Foto: Ryno Quantz

  Kram och sov gott

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar