Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Skånska intervaller

  14 juli 2016

  Redan för två dagar sen hittade jag den. En alldeles ny och fräsch löparbana i Lerberget, bara tre kilometer från Pappas hus i Viken. En lagom uppvärmning med andra ord.

  Jag gillar korta intervaller – de passar min för tillfället dåliga uthållighet alldeles utmärkt. Nej, jag har faktiskt alltid gillat korta intervaller. Och att springa dem på bana är typ 100 procent roligare än att springa på väg.

  Annons
  Puuuuh, helt slut efter 16 200-ingar ...

  Puuuuh, helt slut efter 16 200-ingar …

  Tidigare har jag bara sprungit på bana tillsammans med min löpargrupp eller kompisar – jag har aldrig dragit iväg själv. Var lite rädd för att jag skulle känna mig obekväm. Men det gick hur bra som helst. Ett gäng ungar hade friidrottskola på ena halvan av anläggningen, men jag hade bestämt mig för 200-ingar så det var inga problem. Jag sprang pmina intervaller, medan några av barnens mammor joggade runt lite soft. Hur härlig stämning som helst.

  För första gången hade jag i förväg matat in ett intervallpass i Garmin. När man springer i grupp tycker jag bara att det verkar krångligt. Men nu när jag sprang själv var det en grym träningshjälp. Det enda jag inte fick till var setvilan – så jag fick hoppa över den 😉 16 stycken 200-ingar med 40 sekunders vila … svettigt. Måste lära mig lägga in en längre setvila. Hade velat lägga in 80 sek vila efter var fjärde intervall – nu tappade jag istället tempo ganska rejält mot slutet.

  Sen blev det skön nerjogg på tre kilometer bland de skånska åkrarna. Och när jag kom hem till pappas hus var middagen nästan klar. Lyxlyxlyxliv.

  Schysst känsla att springa 3 km på den här vägen och sen. Voilà. En löparbana.

  Schysst känsla att springa 3 km på den här vägen och sen. Voilà. En löparbana.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar