Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Skånsk morgonjogg (blåsig) och lite bergsklättring

  23 december 2013

  Jag sprang, men kom ingen vart! Jag är i Skåne, och i morse kunde jag såklart inte motstå en morgonjogg i detta nästan helt backfria landskap. Men det visade sig att vinden – den slår all världens backar. Det gick inte fort – desto mer tid att njuta av omgivningarna.

  Annons

   

  12

   

  Vi, Micke, jag Axel och Edith ska fira jul hos min pappa och hans fru Monica här nere i Skåne. Det är rätt sällan jag får till en morgonjogg, men när jag väl lyckas så tänker jag nästan alltid – det här måste jag göra oftare. Idag var inget undantag, även om blåsten på sina ställen fick mig att tappa andan och nästan stå stilla. Det där med att det inte finns några backar här, det kompenseras med råge av vinden. Men å så vackert det är att springa nere vid havet alldeles ensam på morgonkvisten.

   

  Efter frukosten som bestod av Monicas goda hembakade bröd och lite fil med granola drog vi iväg till Kullens Fyr. Om det blåste nere på stranden, då kan du kanske gissa hur läget var uppe på Kullaberg. Vinden blåste snöbollsliknande skumbollar från havet, det gick att luta sig mot vinden som om den vore en vägg. Vilka krafter! Och havet det skummade och brusade och levde rövare. Jag älskar verkligen den här platsen.

  Nedanför Kullens Fyr

  Nedanför Kullens Fyr

  På väg mot Silvergrottan

  På väg mot Silvergrottan

   

  Här kan man snacka om naturens krafter. Det här är väl så nära snö jag kommer denna jul. Men egentligen är det inte alls vitt nere i Skåne, det är skimrande grönt, nästan som om våren.

   

  Är det julafton i morgon?

  Är det julafton i morgon?

   

  Efter äventyret vid Kullens fyr blev det härlig lunch i Höganäs nya saluhall, sedan tillbaka till pappa och födelsedagsfika. I kväll vankas födelsedagsmiddag för Monica som fyller 70 år (precis jämngammal med drottningen), sen blir det Pluras uppesittarkväll innan Micke och jag griljerar skinkan. Och självklart en liten skinkmacka … Mycket mat och gottis dessa dagar, får nog bli en liten tomtejogg i morgon, tomteluvan ligger och väntar på mig. Micke stackarn är skadad i vaden, så det blir kanske sovmorgon för honom i morgon också!

  Ha en alldeles underbar uppesittarkväll! Njut av glögg, knäck och annat gott. Jag hör av mig i morgon igen. Kram

   

  3

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar