Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Semestertrötta ben

  19 juli 2016

  Det har blivit lite varannan dag nu med löpning och mountainbike. Måste säga att den där cykeln jag köpte precis innan semestern är ett av mina roligaste köp någonsin. I går morse drog jag ut i skogen.

  Annons
  Fin är den också min nya kompis.

  Fin är den också min nya kompis.

  Började med att cykla på små, små stigar bara för att få känna hur det känns. Men sen ville jag ösa på lite snabbare och då funkar inte stigar för mig. Körde sista milen på Lidingöloppet istället – men fasen vad Grönstabacken, Abborrbacken och Karins backe suger i benen. Jag fick sån mjölksyra att jag var nära att trilla av cykeln …

  Abborrbacken stundar.

  Abborrbacken stundar.

  Resten av dagen i går blev rätt soft. Samma sak idag. Precis som det ska vara. Lite strandhäng. Lite sommarprat. Mycket musik. Men nu ikväll fick knöt jag på mig mina Hoka igen. Sprang mot Stockby, en skön runda i skogen och sen ett stopp vid utegymmet. Där blev det 2×10 djupa benböj på den tyngsta. Sen vidare hem. Knappt 8 kilometer.

  Haha, jag och mina klumpskor

  Haha, jag och mina klumpskor. De känns fortfarande förvånande lätta och smidiga …

  Sitter och funderar på hur jag ska fixa Chicago Marathon i oktober. Formen är katastrofkass. Tycker jag blir trött efter bara några kilometer …  Så, vad har jag för plan? Hur ska jag öka på träningen så mycket jag behöver utan att gå sönder?

  Jo, planen är att varva löpning med cykel (både i skogen och landsväg) och kanske någon annan kondtionsträning som stakmaskinen på gymmet eller roddmaskinen. Från och med nu får det bli någon form av träning 6 dagar i veckan. Och självklart är löpningen baserad på Anders Szalkais program som du hittar på marathon.se. Jag kikar på flera av programmen – och i hans utmärkta bok, Maraton och andra långlopp.

  Det ska nog gå vägen.
  Det måste.
  kram

  Fokus. Chicago.

  Fokus. Chicago.

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar