Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  En annorlunda weekend i Lissabon

  10 april 2017

  I fredags. Jag strosade runt i Lissabon med Bengt. Vi hade ätit lunch – tre varianter av bläckfisk och ett glas vin. Strosat vidare, doppat fötterna i havet och legat och bara njutit av solen och den otroligt sköna stämningen i stan. Fortsatte flanerandet,  stannade och tog en kaffe. Det plingar till i mobilen. Ett SMS från min dotter ”Vet inte om du hört om terrorattacken, men jag är okej i alla fall”.

  Annons

  Charmiga Lissabon

  Skönt häng vid stranden/hamnen.

  Blir kall och får en konstigt tom känsla i magen. Läser meddelandet högt för B. Vi börjar söka och får reda på vad som hänt. Han kontaktar sina barn – jag mina. Det var så otroligt märkligt – som att vi befann oss i en annan, parallell värld. Hemma – ondska. En lastbil har mejat ner människor. Och rykten som började gå om skottlossning och annat. Men ser också mycket kärlek när jag började följa flödet i olika sociala medier, vänner öppnade upp sina hem. I Lissabon, nya upptäckter, smekande sol, vackra vyer. Vi gick till hotellet, stängde in oss och följde radiosändningen från polisens presskonferens.

  Semestern fortsatte – men ändå hade så mycket förändrats. Vi gick ner till hamnen. Tog en drink och pratade om högt och lågt, tittade på människor. Och jag njöt av livet samtidigt som något stack, sved och skavde. Tänkte att precis så har många levt sina liv länge i utsatta delar av världen. De har inget val – livet går vidare men där finns en pockande oro. En oro som blir en normalitet. Är vi på väg dit?

  Lissabon i fredags kväll.

  Vi hade ändå en fin semester. I går upptäckte vi Belém, promenerade nästan två mil, fick skavsår, hängde vid hamnen, och åt middag på lyxkrog. Känner mig lyckligt lottad. Ingen löpning dock, men Lissabon är så galet backig att det ändå blev en slags backträning.

  Söndag kväll, hemma och tankarna kring terrorattacken finns så klart där fortfarande. För de allra flesta fortsätter allt precis som vanlig – men för några få har allt förändrats. För alltid! Jag tänker på dem med sorg – och samtidigt packar jag träningsväskan inför morgonens tennis, funderar över resten av veckans träning, jobbet och när jag ska hinna övningsköra med min son.

  Det här är en blogg där jag främst skriver om träning. Just idag kändes det omöjligt, men i morgon är det dags igen.

  Ta hand om dig och de dina. Kram

   

   

   

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar