Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Rapport från cykelvasan

  14 augusti 2016

  Två dagar sen nu som jag körde Cykelvasan Öppet spår, 94 kilometer. Tufft, regnigt, lerigt – men riktigt, riktigt kul.

  Jag hade faktiskt inte riktigt någon aning vad jag gav mig in på. Köpte min MTB för sex veckor sedan och har inte alls hunnit cykla så mycket som jag tänkt. Två gånger körde jag sista milen på Lidingöloppet. En gång körde jag hela Lidingöloppet – vilket blev 34 kilometer hemifrån.

  Annons

  I fredags var det alltså dags för 94 kilometer – 6 mil längre än jag någonsin cyklat. Av olika anledningar kom jag upp till Mora mitt i natten, så det blev bara tre timmars sömn innan loppet. Men det kändes märkligt bra och jag var inte ett dugg nervös. Antagligen för att jag inte hade något att förhålla mig till. Ingen tid att jämföra med – visste knappt hur banan såg ut. Tänkte att det får ta den tid det tar …

  15 minuter kvar till start.

  15 minuter kvar till start.

  Loppet började med en uppförsbacke som aldrig tog slut. 5 -6 kilometer bara uppför. Puh. Benen blev grymt trötta redan här. Men sen är det ju så med cykel till skillnad från löpning – att det så fort det kommer lite nedför eller plant så kan man ju vila.

  När vi hade cyklat en timme började det regna. Och det ordentligt. Det blev lerigt och blött och det skvätte. Och det blev kallt! Tack och lov hade min cykelkompis tagit min regnjacka kring midjan – så den kunde jag dra på mig. Det serverades varm blåbärssoppa, vasaloppsbullar, sportdryck och banan vi de olika energikontrollerna. De två första körde vi förbi – kände inte att jag hade behov av något. Men i Evertsberg – där blev det blåbärssoppa och bulle.

  Det var liksom bara att skratta åt skiten.

  Vid Oxberg var jag rejält skitig

  Vi körde vidare. Jag märkte att jag älskade utförslöporna – jag som trodde att jag skulle fega i nerförsbackarna körde på som bara den. Kollade min Garmin precis och jag låg flera gånger på över 40 km/timmen. En gång slirade jag av vägen in i skogen, men det gick bra. En liten vurpa blev det men den var så larvig. I den brantaste uppförsbacken fick jag för mig att stå upp. Däcken bara slirade och spann och jag bara välte …

  Annars gick det över förväntan – självklart riktigt riktigt trött i låren de sista milen. 05.24 kom jag i mål på. Nästa år ska jag köra på 4.45. Känns inte som en omöjlighet om vädret är ok och jag tränar benmusklerna. Det var i backarna jag tappade.

  Så nöjd. Distansrekord med 60 km. Tjohoooo

  Så nöjd. Distansrekord med 60 km. Tjohoooo

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar