Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Premiärturen på rullskidor

  19 september 2015

  Fasen vad kul det här var. Mycket, mycket roligare än jag trodde. Det var verkligen första gången jag stod på ett par rullskidor. Och visst var det ovant i början – lätt skakiga ben det erkänner jag. 

  Annons
  Jag och mina nya rullisar. Födelsedagspresent från Micke.

  Jag och mina nya rullisar. Födelsedagspresent från Micke.

  Tyvärr var mina stavar inlåsta i ett källarförråd vi inte kunde komma in i för tillfället. Jag lånade Mickes stavar som väl var kanske 10 cm för långa för mig. Men det funkade. Vi stack till ett ställe i Arninge där det finns en stor parkering, och där man kan köra både en bra raksträcka, och en runda med kurvor, upp- och nerförsbackar för lite teknikträning.

  Mina första 100 meter. På steeeela ben.

  Mina första 100 meter. På steeeela ben.

  Jag började med att köra raksträckan fram och tillbaka ett antal gånger för att känna på. Första varven gick rätt långsamt och skakigt, men det gick hyggligt snabbt ändå innan jag vågade staka på ordentligt.

  Sen tog vi oss till Mickes rundslinga som har har kört mycket tidigare. Helt perfekt som en  liten teknikbana. Lite serpentiner (som när man rider), kurvor – trampa runt i svängar, nedförsbackar varav en med kurva (livsfarligt – men perfekt att träna plogning i) några lätta uppförsbackar och en riktigt brant uppförsbacke. Allt fanns i den här slingan på cirka 800 meter. Grymt bra. Jag körde i en timme ungefär och mot slutet kunde jag faktiskt ösa på rätt ordentligt. Förutom i nedförsbackarna – där kände jag mig lätt fjompig. Öva. Öva. Öva. Det blir en tur i morgon också. Med egna stavar i rätt längd. Det här måste ju ändå vara grymt bra i min träning inför Vasaloppet.

  Jag tror att jag skulle kunna bli lite manisk på rullskidorna. Så där så att jag skulle vilja åka varenda dag. Det var faktiskt så kul. Ett perfekt lördagskvällsnöje.

  Nu ett glas gott vin. Life is good.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar