Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Pajas fick glädjefnatt – jag också!

  16 augusti 2014

  Idag var det äntligen dags för min första ridlektion på väldigt många år. Jag hade en sån otroligt skön känsla när jag promenerade till stallet i morse. Varmt. Vindstilla – och lite lagom pirrig i magen. Hoppades bara att jag inte skulle bli helt slut i benen med tanke på kvällens Midnattslopp.

  Annons

  Jag har knappt 10 minuters promenad till Ridskolan i Stockby – helt perfekt. Jag var där någon gång för kanske 10 år sedan när jag fick för mig att min dotter Edith skulle börja rida. (hon tyckte för övrigt inte som jag …). Det har hänt rätt mycket på ridskolan sen dess – ett helt nytt stall är byggt och alla stora hästar har fått boxplats. Rent och fräscht och hästarn såg otroligt välmående och välskötta ut. Skönt!

  Löpband för fyrbenta.

  Löpband för fyrbenta.

  Träffade mina gruppmedlemmar – alla positiva, glada och hälsade mig välkommen. Fortfarande skön känsla i kroppen. Jag blev tilldelad en häst som heter Pajas. Rätt stor (runt 168-170 i mankhöjd kanske). Snäll och rätt gosig. Toppen, eftersom jag har saknat hästgos de senaste 20 åren. Däremot förstod han inte alls det där med selfies. Han tyckte att det blev en underlig vinkel – att mulen såg enorm ut. Äsch sa jag, du är en skitsnygg kille. Han nöjde sig med det.

  Pajas och jag

  Pajas och jag

  Jag var lite sugen på att sätta igång för fullt med en dressyrlektion. Men det visade sig att vi skulle rida ut idag, vilket i och för sig var härligt i det sköna vädret. Kul också att se skogarna kring Stockby och Ekholmsnäs från hästryggen. Där brukar jag ju kuta i vanliga fall. Lugn och stabil var han Pajas, med ett riktigt stort steg. Lugn trav, lugn galopp. Men så plötsligt utan förvarning sa han ”yiiihaaaaW och nästan slog knut på sig själv. Jag hann tänka: Skit också att jag ska åka av redan första lektionen. Men det gick vägen och Pajas lugnade ner sig. Ett slags glädjefnatt skulle jag kalla det för. När jag var i tonåren ville jag alltid rida de galnaste hästarna, de som alltid ställde till otyg. Tror att det var min räddning idag – känslan, balansen och lugnet fanns kvar.

  Efter lektionen kom en man fram och sa: Hej, dig känner jag inte igen. Välkommen hit. Lova att du kommer och säger till om det är något du undrar, har synpunkter på eller tycker är konstigt. Det var C-G Leissner, som äger ridskolan. Vilket fantastiskt bemötande, och det förstärkte verkligen mitt första intryck.

  Jag är fast. Igen. Hoppas bara att jag nöjer mig med en dag i veckan – jag vet inte hur jag ska få tiden att räcka till annars. Löpningen är ju fortfarande fokus nr 1. Men jag har väldigt lätt för att gå igång i 180 … Att säga ja, ja, ja. Ja, det vill jag göra.

  Nu ska jag jobba i några timmar. Sen Midnattsloppet. Det blir första gången för min del. Önskar alla som ska springa Lycka till!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar