Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Om att kliva utanför komfortzonen

  6 mars 2014

  Nu är våren här på riktigt känns det som. Härliga tider för alla löpfrälsta. Och en perfekt tid för dig som tagit långvila under vintern att sätta fart på träningen igen. Såg just på TV4-vädret att Stockholm får 10 grader och sol på lördag. Underbart!

  Annons

  Appropå långvila. Känns nästan som att jag har tagit mig en ofrivillig sådan – med tanke på Thailandssjukor, förkylningar och annat som jag gått och dragits med. Det var någon klok person som sa att jag kanske drar igång träningen lite för kvickt. Kan vara så … men du vet hur det är när benen pirrar av springlust …

   

  Foto: Micke Sjöblom

  Foto: Micke Sjöblom

  Men jag ska inte bara springa. Nu är det klart att jag ska simma Vansbrosimmet. Gulp! Jag är ingen vattenmänniska. Gillar inte kallsupar, vill helst inte doppa huvudet, och fryser som en hund om vattnet är kallare än 25 grader. ”Men Kristina, hur kunde det bli så här” var det någon som frågade på FB när jag berättade om Vansbro. Jo, så här ligger det till: Jag fick en förfrågan från Swebus som kör resor till Vansbrosimmet, om jag ville åka till Vansbro med deras buss, köra Vansbrosimmet och blogga lite om det. De bjuder alltså mig på bussresan och på loppet och i gengäld skriver jag om min träning – om loppet, och om hur jag upplever själva bussresan till och från loppet. Det var en utmaning jag helt enkelt inte kunde tacka nej till. Det här tvingar mig att börja träna simning. Det kan hända att jag kommer att ångra mig …  Jag måste våga mig ut på öppet vatten.

   

  Vansbrosimmet 2012. Foto: Tuva Bergman

  Vansbrosimmet 2012. Foto: Tuva Bergman

  Det är klart att det finns en tjusning i utmaningar – att testa sina gränser. Och grejen är att jag faktiskt tror att det kommer gå bra – ja, att jag fixar det i alla fall. Det har visat sig att jag har många hjälpsamma och simglada vänner och Christina Wainikka, en av deltagarna i TSM har lovat att köra lite träning med mig efter ett långpass (när vi ändå är precis intill GIH-badet). Sen kommer jag enkelt planera in ett simpass i veckan. Kanske köra lite styrketräning för armar och axlar, och sen, när vattnet blivit varmare – skaffa mig en våtdräkt och köra lite öppet vatten. Jag har visserligen redan simmat i öppet vatten i år, och jag har haft huvudet under ytan, men …

   

  Runt 28 grader i vattnet. Kan hända att Vansbro blir kyligare.

  Runt 28 grader i vattnet. Kan hända att Vansbro blir kyligare.

  Lite ljusare och klarare vatten än i Vanån och Västerdalälven

  Lite ljusare och klarare än i Vanån och Västerdalälven

   

  På lördag bär det av till Portugal på träningsläger. Fokus ligger självklart på löpning, och vattnet lär inte vara tillräckligt varmt för mig, men några meter kanske jag fixar. Nu sätter simträningen i gång.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar