Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Nyårslöfteshets på kontoret

  2 januari 2017

  Utan att jag riktigt tänkte mig för drog jag igång en våg av nyårslöften här på jobbet. Jag skulle skicka ett nyårsmejl till löpare i vårt register och planerade att skriva om nyårslöften. Därför bad jag några av mina kollegor fundera ut ett nyårslöfte som kändes bra och viktigt för dem. Oj. Nu hände det grejer.

  Annons

  kontoret

  Axel skulle springa maran på under 2.40 (vilket är gaaaalet snabbt). David skulle springa milen under 40 minuter. Madde skulle springa sin första mara (och göra det på under 4 timmar) Daniel lovade att han skulle får sin sargade 10-kampskropp att fixa en mara. Rasmus – som ägnar sig åt styrkelyft – lovade att han skulle få till ett löppass varannan vecka. Fredrik och Fredrik ska slå varandra i Jägarutmaningen i nyårslöfte. Aldrig tidigare hört talas om Jägarutmaningen men det här gäller:

  • Multiplicera din miltid med 4
  • Subtrahera max antal chins x 2
  • Subtrahera din maxvikt i bänkpress
  • Och sikta på att få ett 0 resultat.

  Själv tänkte jag vara lite mindre yvig i mitt nyårslöfte än vad jag brukar vara – så mitt löfte för 2017 är att styrketräna två gånger i veckan. För att kunna springa så mycket jag vill och ändå (förhoppningsvis) hålla mig skadefri. Känns tufft eftersom styrketräning är trist. Samtidigt känns det görbart. Två gånger i veckan – det blir 104 styrekpass under 2017.

  Första passet (en timme på Sats) gjordes på lunchen idag. 103 pass kvar. Boom!

  Kan för övrigt nämna 80 procent av oss som jobbade på Stockholm Marathon Gruppen idag tog sig till Sats. Snacka om nyårslöfteshysteri.

  Enbensböj

  Enbensböj

  Roliga och lite "vingliga" armhävningar med Redcord ger stabilitet och funktionell styrka.

  Roliga och lite ”vingliga” armhävningar med Redcord ger stabilitet och funktionell styrka.

  Hur är det med dig? Lämnar du nyårslöften eller hör du till dem som tycker det är tramsigt?

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar