Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Nya mål och lite jävlar anamma

  10 maj 2017

  Att sätta ett mål – och att sedan jobba för att nå dit, det är otroligt motiverande. Träningsmål kan ju se ut på väldigt många olika sätt: ett lopp, att springa under en viss tid, att styrketräna tre gånger i veckan, eller att röra på sig minst en timme varje dag. Vilket mål du sätter är såklart ditt eget val. Själv behövde jag några nya, spännande mål för att få tillbaka lite ”jävlar-anamma-känsla” i löpningen.

  Annons

  Eftersom jag inte kan springa något av Marathongruppens lopp (ASICS Stockholm Marathon till exempel,)  så föll valet på Lidingöloppet 30 km. Känns på sätt och vis som ett måste av flera skäl – ett är att jag bor på Lidingö. Ett annat är såklart själva utmaningen. Pust – alla dessa backar.  Jag har ju sprungit rätt mycket i Lidingöskogarna, främst sista milen på Lidingöloppet. Men hela… Det är såklart något helt annat.

  Ulrica och jag en sommardag för något/några år sedan.

  Jag är inte jättebra på att följa ett träningsprogram. Hoppar över dagar, ändrar, fixar och trixar. Men den här gången tänkte jag att det skulle bli annorlunda. Som ett experiment. Jag har fixat ett träningsprogram för Lidingöloppet 30 km som finns på Marathon.se – programmet finns för 4 olika tidsmål. Under 2.15, under 3 timmar, under 3.30 och klara loppet. Jag valde 3 timmarsprogrammet- och i går drog träningspromgrammet igång. 6 km i lugn ”pratfart”. Det kändes väldigt behagligt, trots att formen är rätt usel just nu.

  Programmen på Marathon.se finns i en lite enklare gratisversion, toppen tycker jag. Sen finns de i en mer ”utökad” version. Där får du mer info om tider, tips på övningar, dagens träning på mejl, tillgång till instruktionsvideos och sånt. Ett sådant har jag valt.

  Mitt träningsprogram innebär löpträning 3-4 gånger i veckan. Och snittet är 30 km per vecka.

  Vid Tranebergsbrons betongpelare. Så himla snyggt med betong. Och lite coolt 😉

  Kommer dock på grund av en löparresa i helgen vara tvungen att lämna programmet … redan första veckan (vad var det jag sa tänker kanske du). Men du kommer förstå – jag berättar mer sen.

  Kan ju inte låta bli att nämna mina andra lopp som jag har inplanerade. Palma Halvmarathon i mitten av oktober. Och. London Marathon 2018 – vet att det är lång tid kvar, men jag längtar redan.

  Skulle gärna vilja ha ett kul millopp i höst. Jobbar på Tjejmilen så det går ju inte. Topploppet ligger bara veckan innan Lidingöloppet, så jag är osäker. Har du något kul millopp att tipsa om?

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar