Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Nu är jag löpcoach på pappret också

  22 september 2013
  Stolt löpcoach

  Stolt löpcoach

  Fasen vad trist att helgen är över. Att kursen Löpcoach steg 1 är slut. Men vilken tur att det kommer en löpcoach steg 2.  Gårdagens teori var kanon, och dagens praktik var minst lika bra. Vi körde löpteknik på platten, uppför och utför, vi körde löpskolning, styrketräning för löpare och dynamisk stretch. Några av oss fick också möjligheten att leda en grupp. En jäkligt kul dag helt enkelt. Och väldigt matnyttig. Visst kunde jag vissa saker redan, men repetition är alltid bra. Dessutom är det bra att höra olika människor förklara samma sak – det ger alltid nya infallsvinklar, ökar förståelsen och ger en djupare insikt.

  Annons
  Gruppen samlad i Humlegården

  Gruppen samlad i Humlegården

  I går hade vi Pernilla från PT-school som föreläsare. Idag hade vi Rubin McRae, Lisa McRae, och Sirpa Felhendler från Running Sweden – vilket härligt gäng. Glada, sociala, duktiga coacher som verkligen bjussar på sig själva. Där finns mycket att ta efter.

  Sirpa, Lisa och Rubin

  Sirpa, Lisa och Rubin

  Just det, jag höll på att glömma maxpulstestet. De som ville (vilket var kanske 10 av 36) fick göra ett maxpulstest. Jag skippade det i dag, istället sprang jag bredvid och tjoade, peppade och hejade på istället. Men någon dag ganska snart ska jag göra ett maxpulstest. Har också bestämt mig för att börja använda pulsbältet lite oftare när jag springer – det är ju rätt spännande att kika på och analysera pulskurvor (det har jag också lärt mig den här helgen).

  I morgon är det dags igen för mig. Kurs hela veckan faktiskt. Mamma tror att jag har blivit galen. (kanske någon annan som tror det också) Så är det såklart inte 🙂 Jag tycker bara att det är roligt att lära mig nya saker. Jag har alltid älskat att plugga. Och träning och kost är ju faktiskt mina två största intressen – det är en stor förmån att jag har möjlighet att förkovra mig.

  Önskar dig en riktigt skön söndagkväll så att du är redo för veckan som kommer. Själv ska jag äta middag nu. Min älskling står i köket och fixar laxpasta.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  6 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar