Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  När motivationen brister

  14 januari 2017

  Motivation. Vad är det egentligen. Vad är det som får oss att bli motiverade. Skrev en text om träningsmotivation på jobbet nu i veckan. Och det fick mig att tänka på hur jobbigt och trist det är när motivationen tryter. För det gör den ju ibland. För alla.

  Annons

  Grunden för att vi ska kunna känna oss motiverade är att vi har ett mål. Ett enkelt, tydligt mål som känns viktigt för dig. Det kan vara att du ska springa ett lopp. Att du vill bli snabbare, starkare, smalare eller piggare. Mätbara mål gör det hela lite enklare. Men trots mål som vi verkligen brinner för kan det kännas tufft ibland.

  IMG_1449

  Att styrketräna två gånger i veckan under 2017 är ett bra och mätbart mål. Dessutom viktigt för mig eftersom det kommer göra mig till en bättre löpare.

  Bristande motivation kan vi ju hantera på olika sätt. Min löparkompis Mona, som har ett av världens hårdaste pannben. Hon tvingar sig ut på pass, hur osugen hon än känner sig. För hon vet att  hon kommer njuta av att känna sig duktig sen.

  Min kollega, löpargurun Anders Szalkai, kan även han känna sig omotiverad. Då plockar han fram sin fantasi och hittar på utmaningar eller tar fram riktigt roliga pass ur minnet  och försöker återskapa känslan. Eller så tänker han på hur trist det är när han av någon anledning inte kan eller får träna.

  Blossom Tainton-Lindqvist sa ”skit i motivationen” när jag intervjuade henne för ett par år sedan. ”Gör det bara – du kan inte vänta på någon motivation som kanske aldrig infinner sig” var hennes tanke. Och det ligger nog mycket i det. Och det är ju faktiskt precis så som min kompis Mona gör.

  Själv ligger jag hemma i sängen med galen huvudvärk just nu – och känner att det vore så himla skönt att bara kunna gå ut och springa. Att tänka på hur trist det är när man av någon anledning inte kan springa. Att känna tacksamhet när kroppen funkar. Det är helt klart en av de saker som får mig motiverad.

  Dagens övning: fundera på vad som gör dig motiverad. Och vad du gör den dagen motivationen brister.

  Kram och ha en fin helg

  1

  En några år gammal bild. Visst ser det så där härligt skönt ut. Något att längta efter när man känner sig lite krasslig.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar