Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Motivation av facebookgruppen

  4 juni 2017

  För en vecka sedan drog jag och MåBra:s stresscoach igång en Facebookgrupp ”Träna dig lugn”. Redan nu känner jag hur mycket hjälp jag har fått där – intressant hur man (eller jag) fungerar.

  Veckan som varit har är varje år en av mina roligaste men också stressigaste arbetsveckor – inför och under ASICS Stockholm Marathon och Minimaran. Nästan 80 timmars arbete har det blivit denna vecka. I vanliga fall lägger jag ner träningen helt, men mår rätt dåligt av det. Den här veckan har jag tack vare gruppen smugit in träning varje dag. Förutom just i går då jag jobbade från 7 på morgonen till efter 23 på kvällen. På sätt och vis var hela dagen ett träningspass, man springer fram och tillbaka, sitter knappt något och har en stressnivå som är galet hög.

  Annons

  Fantastiskt att stå vid målgången. Jag blir alltid lika rörd (och sugen på att springa).

  Idag när jag kom hem från Minimaran vid 17-tiden, hade jag tänkt att ta en promenad – men toksomnade. Vaknade en timme senare med migränkänning. Så kom jag och tänka på ”Träna dig lugn” och att grundtanken är att få någon slags träning i 30 minuter varje dag. Så jag drog på mig ett par sköna löpardojjor och gick ut på promenad. Jag har en favoritrunda som jag brukar gå om jag vill vara ute i en timme. Idag tog det 1,5 timmar, jag gick visserligen rätt raskt, men så hittade jag en utsiktsplats där jag blev kvar en kvart. Sen träffade jag på några söta kossor som jag försökte kommunicera med – men de var faktiskt fullständigt ointreserade av mig, fick inte en blick …

  Härlig och rogivande utsikt mot Kyrkviken

  Söta, men ointresserade

  Hemma igen var huvudvärken borta och det blev det 30 minuter yoga med Yoga Studio. My God, vad stel jag var. Det liksom värkte i varenda muskel i kroppen, som om även jag hade sprungit maran … Bestämde mig för att fösöka mig på lite yoga varje morgon den här veckan. Appen Yoga Studio är ju så perfekt eftersom den har olika tidsinterall. För min del tror jag att 15 minuter borde funka i alla fall. Häng på du också.

  Back bend – stelt men skönt för en ömmande ländrygg.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar