Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Mitt recept på övernattengröt

  24 maj 2017

  Jag har ju varit inne på det där med frukostar även tidigare. Att vi nästan alltid äter samma sak. För min del blir det ett kokt ägg och lite fil med granola, eller ev lite äggröra med en knäckemacka och cheddarost. Och självklart kaffe. Rätt mycket!

  Annons

  Men så fikade jag på Espresso House med grymma fotografen Sara Arnald förra veckan – och tog gröt till kaffet. Jag vet, det låter helt galet men det var inte vilken gröt som helst. Kall. Gjord på kokosdryck och med blåbär i botten. Jag hade helt missat det där med overnight oats. Eller på svenska rätt och slätt – övernattengröt. Men ser ju när jag googlar på det att det varit hett ett tag.

  Övernattengröt. Kall, god, och härligt tuggig. Och kolla in min nya kaffekopp från Indiska. Älskar den.

  Testade och gjorde hemma. Blandade 1 dl fiberhavregryn med lite drygt 1 dl Alpro kokosdryck. och ställde in i kylen över natten. La lite blåbär i botten, sen floffade jag på den kalla gröten som jag blandat i lite linfrön och solroskärnor. Toppade med kokosflakes och lite pumpakärnor. Jaaaa. Vad gott. Kul, nu har jag utökat min frukostrepertoar. Bengt rynkade dock på näsan …  Tyckte inte att det var hans grej.

  Själv tänker jag att det nog att blanda i lite allt möjligt – både i fröväg och kryddväg. Kardemumma. Kanel. Bara att testa sig fram.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar