Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Många kilometer trots snömodd

  19 januari 2014

  Det har varit en riktigt bra löparvecka för mig. 51.25 kilometer har jag fått ihop trots att långpassen inte hunnit bli så långa. Och bortsett från en ond vad – sviter från harvande på löpbandet känns det väldigt bra.

  Annons

   

  I dag var det träning med TSM. Med tanke på snömodden som gör löpningen extra tung för fötter och vader, och med tanke på att min lite slitna vad, gick jag ner till 4.30-gruppen. De hade ont om ledare och behövde en extra så det passade ju alldeles utmärkt.

   

  Med Elif, Stina och Ola, ledare i 4.30-gruppen.

  Med Elif, Stina och Ola, ledare i 4.30-gruppen.

  Idag fick vi samsas med skidåkare inne på Stockholm Stadion.

  Idag fick vi samsas med skidåkare inne på Stockholm Stadion.

  Det blev en skön runda i lugnt tempo ute på Södra Djurgården. Lite drygt 16 kilometer. Micke och hans snabba kompisar brukar prata om att de tycker att det är så jobbigt att springa i långsammare tempo än de är vana vid, att de liksom inte riktigt kan. Jag har alltid tyckt att de larvar sig – och det tycker jag fortfarande. Själv tycker jag att det är rätt skönt. Problemet är att jag om jag börjat tänka på annat för en stund väldigt lätt kommer in i snabbare tempo, vilket gjorde att jag idag flera gånger höll på att springa in i tjejen framför. Pinsamt, med tanke på att jag samtidigt uppmanade deltagarna att hålla avståndet.

   

  En annan grej som känns rätt tydligt är att lite andra muskler får jobba. Jag känner mig trött i benen nu, på ett helt annat sätt än när jag har sprungit med min vanliga 4-timmarsgrupp. Precis samma grej kände jag av när jag för några veckor sedan gjorde ett inhopp i 4.45-gruppen. Men jobbigt! Nej, det tycker jag inte.

   

  52 deltagare i gruppen idag.

  52 deltagare i gruppen idag.

  Det är kul att stretcha

  Det är kul att stretcha

  Efter rundan blev det en rätt snabb stretch och dusch för att hinna upp till GIH och Sophia Sundbergs intressanta kostföreläsning.

  I morgon börjar en ny löparvecka, med extra skojiga grejer som steg 2 i löpcoachutbildningen. Hoppas vaden skärper till sig.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar