Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Magmördare i mörka Enstaskogen

  15 oktober 2014

  Idag var det skogsträning igen. Lite lätt uppvärmning, sedan funktionell träning med stenar, kroppar (våra egna och varandras) och annat som finns till hands. Fantastiskt bra träning.

  Precis som förra veckan körde vi djupa benböj, utfallssteg och tricepsträning med hjälp av stenbumlingar. Magen är ju med nästan hela tiden när man tränar funktionell träning, men den här övningen är grym. Dessutom är den kul eftersom man gör den två och två. Testa den hemma, eller på jobbet med kollegorna 🙂 Bjussa någon du tycker om på lite skön träningsvärk.

  Annons

  Den som ligger ned pressar upp benen, den som står upp, kastar ner benen. MEN benen ska ner LÅNGSAMT och får INTE slå ner i marken. Två centimeter från marken ska du upp med benen igen. ”Kastaren” kan stå antingen som på bilden, eller längre ned – typ i maghöjd på den som ligger ned. Jag tycker själv att man kan kasta ner benen med större kraft om man står i mag- brösthöjd. Men testa dig fram.

  mmm

  Jag drar upp benen – Johanna kaster ner dem. Gör tills magen brinner.

  fff

  Puuuuussst, jag håller emoooot. Inga hälar i marken!

  Sen gjorde vi såklart varianter på plankan och sidoplankan – dynamiskt blev det idag.

  I morgon har jag en sån där mötesdag. Möte klockan 10, möte klockan 14, möte klockan 15.30 och möte klockan 16.30. Jag vet att möten är jobb, men jag kan ändå känna att jag inte hinner jobba när jag sitter i möten. Känner du igen dig? Hur som helst, i morgon efter alla mina möten – då blir det en löprunda. Tränar du något i morgon?

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar