Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Löpning. Ridning. Same, same – but different.

  1 december 2014

  Träningsvärk i ljumskar, insida lår och höftböjaren. Så går det när man rider dressyr fyra dagar i rad. Och som pricken över i:et springer långa intervaller dag 3.

  Man tänker inte riktigt på det – och du tycker kanske att jag är galen när jag säger att ridning och löpning påminner om varandra. Jo. Så är det faktiskt. På sätt och vis. Höften/sätet är viktig i båda sporterna för att vi ska komma framåt. Sätet driver hästen framåt när du rider dressyr. Sätet, eller höften som vi säger inom löpningen är motorn som ska driva oss framåt. Och dessutom har du nytta av (och får) en stark mage i båda sporterna.

  Annons

  Jag har varit dålig på att stretcha höftböjaren. Det känns.

  När jag har sprungit är jag för det mesta duktig och stretchar. Jag gillar stretch. Men när jag har ridit glömmer jag helt enkelt bort det. Och efter fyra intensiva riddagar sätter stretchmissen sina spår. Höftböjaren, ljumskarna, insida lår. ajajajaj. Det måste bli ändring på det här. För det mesta kommer jag bara rida två gånger i veckan – men höftböjaren måste få sitt.

  Fin kille Amadeus. Gosig som få.

  Fin kille Amadeus. Gosig som få.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar