Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Linsbiffar och Gunillas förvandling

  8 februari 2014

  En lugn och skön eftermiddag. Kollar på skidskytte och steker lins- och bönbiffar. Inget recept, bara en salig blandning – och lustigt nog blev det mina allra godaste linsbiffar. De brukar bli lösa och konstiga och svåra och steka. Men dessa blev perfekta! Kanske inte till utseende, men till smak och konsistens.

  Annons
  Bästa linsbiffarna ever

  Bästa linsbiffarna ever

  Linsbiffar, cirka 20 st

  • 3 dl kokta vita bönor
  • 4 dl kokta gröna linser
  • 1 stor grovriven rödbeta
  • 1 liten purjolök, finstrimlad
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk curry
  • 2 msk spiskummin
  • salt

   

  Jag hade kokta bönor i frysen från ett tidigare storkok, bara att plocka fram och tina. Sen mixade jag bönor och linser. Stekte den rivna rödbetan, purjon och vitlöken och blandade ihop alla ingredienser. Jag älskar spiskummin, och de här biffarna fick en distinkt smak. Jag kommer att äta dem med turkisk yoghurt med massor av riven ingefära. Eventuellt lite kvarngryn eller matvete till, men annars funkar de utmärkt som de är. Mums!

   

  När jag kom hem från Thailand hade jag fått ett blogginlägg från Gunilla Falk. Hon går från klarhet till klarhet och nu hade hon lyckats riktigt bra på Winterrun – ett millopp som gick av stapeln i Tantolunden den 25 januari. Så här skriver hon:

   

  Det har hänt en hel del roligt i mitt träningsliv på sista tiden. En duktig utmaning var t.ex. loppet Winterrun med utgångspunkt i Tantolunden. Herregud vad jag kämpade i mörkret, vinden och kylan! Efter den 1 mil långa sträckan, med en hel del backar, var jag riktigt stolt att komma in på tiden 57:59 🙂 (grattis till syster Cecilia som kom på plats 15 i damklassen och in i mål på 49:18!)

  Gunilla med syster Cecilina

  Gunilla med syster Cecilina

  En annan kul grej jag var initiativtagare till var ”Morgonplankan” på Instagram. I 10 dagar plankades det och rekordtiden för mig blev 3:32,3. Slagen blev jag av tävlingssugen väninna som tog sig över 5 min! Kramar ( en tråkigt nog förkyld) Gunilla som köpt träningskort på N-Joy för att komplettera löpning med bl.a. spinning

  Gunilla gör plankan

  Gunilla gör plankan

   

  Bra jobbat Gunilla – nu börjar det bli dags för vår nästa stora utmaning – ett brandmanstest hos Arlanda räddningstjänst …

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar