Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Leken som blev allvar

  11 augusti 2014

  I dag var det dags igen för Roger Anderssons stadsjakten. Precis som förra gången samlades vi i Årstaberg – där delade vi upp oss i grupper. Lite efter löpstyrka – och såklart lite efter vilka vi kände.

  Annons
  Passar på och dricker lite medan vi väntar in alla deltagare.

  Passar på och dricker lite medan vi väntar in alla deltagare.

  Jag sprang med Elisabeth, Hans, Bertil, Michael och Kalle. Vi startade 4 minuter före Micke och hans ”snabbgrupp”. Totalt var vi 8 grupper. Vi fick tre platser vi skulle springa till: Stadshuset, Vasamuseet och Mosebacke. Vi fick ta platserna i vilken ordning vi ville. På varje plats fick vi en ”fysikgåta” – när vi svarat rätt på den fick vi en ledtråd till var vi skulle samlas efteråt. Min grupp började med Mosebacke.

  Jag lämnar svaret på fysikgåtan nr 1. Vi fick första ledtråden.

  Jag lämnar svaret på fysikgåtan nr 1. Vi fick första ledtråden.

  När vi skulle sticka ifrån Mosebacke kom Mickes snabbgrupp Hmmm, de tog alltså samma väg som oss. Eller hade snabbgruppen kanske redan hunnit vara på någon av de andra platserna redan … Hur som helst, vi drog vidare till stadshuset. Svarade rätt på frågan – fick ny ledtråd och stack iväg. Då kom Mickes grupp. Hack i häl. Sista platsen – Vasamuseet. Vi tog den absolut bästa vägen dit och kutade på i skönt tempo. Vi hittade Henke som stog nere vid kajen – svarade rätt och fick ledtråden. Mickes grupp kom. Lite märkligt att de som springer kanske minuten snabbare än oss per kilometer aldrig om förbi …

  Vid kajen snett nedanför Vasamuseet.

  Vid kajen snett nedanför Vasamuseet.

  Nu hade vi alla ledtrådar – och fick fram Stockholms Centralstation. Ok, bara att kuta tillbaka, nästan samma väg som vi kom. Nu var vi helt säkra på att Micke och gänget skulle springa om oss. Men inte. Vi var första grupp till Centralstationen. Vi hann till och med sitta där i kanske 10 minuter innan Mickes grupp kom. Vi var förundrade. De också visade det sig under middagen.

  Här är vi delar av vinnargruppen Vid fontänen utanför centralen ...

  Här är vi delar av vinnargruppen Vid fontänen utanför centralen där …

  ... Magnus svalkar sig efter en tuff runda ...

  … Magnus svalkar sig efter en tuff runda …

  De kunde inte släppa att vi kom före. Verkade mer tro att det kom några slags superhjältar och flög med oss sista biten. Eller ett gäng shejker på vita springare som tog oss med på en vild galopp ! Mmmm, det är lätt att säga att det är på lek så länge man kommer först. Men sen visar det sig att leken – den kan bli på blodigt allvar. Roger – tusen tack för en rolig kväll – och för ett fint initiativ. Det här gör vi väl om. Eller hur Elisabeth, Kalle, Bertil, Michael och Hans – det här gav ju mersmak!

  Och jag förstår fortfarande inte hur det gick till.

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar