Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Långhelg i Åre

  6 mars 2017

  Sitter på tåget hem efter en skön helg i Åre. Jag var här senast för 20 år sedan så det var verkligen på tiden med ett återseende. Tror vi har haft all möjlig typ av väder – sol, moln, nästan vindstilla, halv storm och lite lössnöåkning (vilket var första gånger för mig ever).

  Annons

  (skrev inlägget söndag kväll  – uppkopplingen dog när jag skulle publicera. Därför kommer inlägget med 12 timmars förskjutning. Nu väntar jobb, lunchträning och i kväll en konsert med Lloyd Cole. )

  Redo för första skiddagen Bengt och jag.

  I år är första skidsäsongen för mig sedan jag fick barn – länge sedan med andra ord. Efter att ha värmt upp lite med några helger i Romme var det alltså dags för Åre. Jag bokade in privatlektioner både till torsdagen och fredagen (2 timmar varje gång) vilket var himla bra för att få lite bättre känsla för carvinskidorna. Ja, sen har vi åkt. Och åkt. Och åkt. Den absolut bästa dagen var i fredags – lite dåligt sikt på förmiddagen, men sen hände något. Efter min lektion drog vi upp till högzon och körde lite offpist. Aaaa, känslan att köra i lite fluffig lössnö var ju grym.

  Lite vintrigt och vindpinat på toppen.

  I går kom blåsten och högzon har varit avstängd både i går och idag. Sköna fina skiddagar i vilket fall, men ingen lössnö.

  Nu blir det ingen mer skidåkning den här säsongen. Är så glad att jag träffat en man som fått mig att återupptäcka skidåkningen. Men nu får våren komma med lite sol och värme istället. För min del kommer våren, eller föhoppningsvis sommaren redan om två veckor när jag sticker till Portugal på träningsläger med TSM Running. En vecka med morgonjogg på stranden, intervaller i pinjeskogen och en massa härliga människor. Kika just på Algarvevädret och de har ju grymt fint väder just nu. Runt 25 grader och strålande sol. Hoppas det håller i sig tills det är dags för oss att åka ner.

  Tack och hej då Åre. I’ll be back.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar