Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Kompisträning mot klassikern

  24 oktober 2015

  Det finns väl ingen i hela världen som vill träna inomhus en sån här ljuvlig höstdag. Inte vi som tränar mot klassikern i alla fall. Idag körde vi styrketräning och skidgång – men i omvänd ordning.

  En sån där dag som gav massor med energi.

  En sån där dag som gav massor med energi.

  Tyvärr var Helena krasslig idag så det var Katarina och jag som möttes upp vid parkeringen till Stockbys motionsanläggning på Lidingö. Underbart ställe som bara ligger en dryg kilometer hemifrån mig. Det här är en sån dag när jag verkligen uppskattar Lidingö – fantastisk miljö med utmärkta träningsmöjligheter.

  Annons

  Vi började med en skidgång runt femkilometerspåret innan vi gick till utegymmet som jag har pratat mig varm för många gånger tidigare. Vi började med ”latsdrag” – och där var Katarina grymt stark. Hon gick på den tunga direkt. Och körde kanske 8-10 stycken. Jag pallade en och en halv – sen fick jag gå till den lättare.

  Här står Katarina och glänser. Men vänta du bara ... ;)

  Här står Katarina och glänser. Men vänta du bara … 😉

  Lite marklyft. Här tog jag den tunga :)

  Lite marklyft. Här tog jag den tunga 🙂

  Och bröstpress. Den tunga kunde jag knappt rubba ...

  Och bröstpress. Den tunga kunde jag knappt rubba … Så det fick bli den lätta.

  De övningar jag körde var latsdrag, axelpress, bröstpress, marklyft och benböj och en magövning. Marklyft och benböj fixar jag med den tunga – arm och axelövningar däremot …  Men jag är på g nu. Styrketräning varje tisdag på Sats och kompisträning med Katarina, och kanske Helena när hon blir kry en gång i veckan. Himla kul sätt att umgås på – träna och snacka – det är vi bra på.

  Efter träningen drog vi hem till mig. Käkade lunch och planerade lite – och bokade boende inför Öppet Spår. Om man vill underdriva så skulle man kunna säga att vi var lite sent ute. Boende i Sälen. Glöm det. Till slut hittade ett boende, visserligen superfint – men det ligger drygt fem mil från Sälen, cirka en och en halv timme med bil. Där bor vi alla tre – men eftersom det är en stor villa så finns plats för ytterligare 9 personer …

  I morgon drar träningen med TSM Running igång. Det blir 45 minuters löpning. Lite käk. Föreläsning med Kalle Zackari Wahlström och workshop med styrketräning och yoga. Låter inte så tokigt, eller hur? Jag återkommer med en rapport i morgon.

  Önskar dig en riktigt skön helg. Kram

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar