Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Kokoskaffe för stressiga, tidiga morgnar

  9 februari 2017

  Kaffe med kokosolja i. Nja, det låter ju faktiskt inget vidare – inte ens för en sann kokosälskare som jag är. Men faktum är att en kopp kokoskaffe är rätt gott och lite mättande innan tidig träning.

  Numera spelar jag tennis kl 07.00 på måndagar. Jag sticker hemifrån strax efter 06, och är inte alls sugen på frukost. Kaffe däremot är jag alltid sugen på. Mindes att jag läst om kokosolja i kaffet (Colting tror jag) och tänkte att jag skulle testa, trots att det inte låter så gott. Men det var helt okej – framför allt kändes det lite snällare mot magen än bara svart kaffe. Lite som att ha mjölk i men ändå inte … Och som sagt – lite mer mättande än bara en kaffe.

  Annons

  Nyvaken kokoskaffe innan tennisen.

  Satt och pratade med några vänner för ett par dagar sedan. En av dem, som periodvis när hon vill tappa några kilon skippar frukost och tar en kokoskaffe istället. På så sätt klarar hon sig alldeles utmärkt till lunch. Enkelt och smidigt tyckte hon.

  En annan visade sig alltid ta en sked kokosolja i kaffet på morgonen för att hon gillar det. Dithän har inte jag kommit. Men perfekt innan jag ska röja på tennisbanan en tidig morgon. Säkert innan morgonjoggen också, har bara inte testat det. Men sen, efter träningen, blir det frukost på riktigt!

  Det finns flera tillverkare av kokosolja. Både med och utan kokossmak. Men ska det vara så ska det vara. Den här både smakar och doftar kokos. Brukar steka bananpannkakor men den.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar