Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Kampen mot löparknät har börjat

  23 februari 2015

  Jag har fått flera tips sen igår på hur jag ska jobba bort mitt löparknä. Det jag har bestämt mig för att göra den närmsta tiden är ett par styrkeövningar, några stretchövningar och sen rulla på foamrollern.

  Annons

  Det tar kanske en halvtimme om dagen, men det är det ju självklart värt. Idag klämde jag in det samtidigt som jag kollade in den nya svenska serien Jordskott  – som för övrigt är magisk.

  Styrkeövningarna är musslan och höftlyft med ett ben i taget. Jag ska visa vid senare tillfälle. Stretchövningarna jag kör är först min favoritstretch för rumpan. Den som liknar yogaövningen duvan. Den andra stretchen fick jag tips av genom en blogg, som jag i sin tur fick tips om. Du ligger på sidan och gör en vanlig framsida lår stretch på det övre benet. Det undre benets fot pressar ner det övre knät mot golvet. Samtidigt ska höften skjutas fram så mycket som möjligt. Aj. Den här stretchen känns rejält i ländryggen, och även lite i knät. Men den känns välgörande. Ont på ett bra sätt.

  Typ så här. Oooops, ett par fötter i vägen.

  Typ så här. Oooops, ett par fötter i vägen.

  Hmm, ligger i strumpbyxor. Inte så snyggt kanske.

  Hmm, ligger i strumpbyxor. Inte så snyggt kanske.

  Det här var dagens träning. Ja, förutom att jag var hos Amadeusprinsen och mockade och röjde och red en timmes dressyr i ridhuset. Idag gick det riktigt bra. Det är en känsla som slår det mesta.

  Nu är frågan om jag ska springa en kort lunchrunda i morgon. Eller inte.

  kram

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar