Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Just det, jag ska ju springa Berlin Marathon

  6 augusti 2015

  ”Du skriver ju aldrig om Berlin Marathon. Varför? Ska du inte springa?” Det var min löparkompis Ulrica (som också ska springa Berlin) som ställde frågan. Och jag inser att den är ju befogad.

  Ulrica och jag innan förra veckans TSM-pass med korta intervaller.

  Ulrica och jag innan förra veckans TSM-pass med korta intervaller.

  Jag har här i bloggen den senaste tiden mest skrivit om träningen inför klassikern. Berlin Marathon går den 27 september – och jag är anmäld. Och jag ska springa. Det är tanken i alla fall. Det enda är att jag inte har kommit upp i några längre långpass sen jag blev bra från mitt löparknä …

  Annons

  18 km har jag kommit upp i som längst. Och det är ju rätt långt ifrån 42 195 meter. Och grejen är att jag måste lägga på mina kilometer sakta men säkert. Jag måste fokusera på lite annan träning för att stärka kroppen och för att löparknät inte ska komma tillbaka. Vilket jag också gjort. Men jag ska nog försöka få till 20 km på söndag i alla fall. Någon som vill hänka?

  Det kommer med andra ord inte bli något pers i Berlin – men jag ska springa, och jag tycker att det ska bli riktigt, riktigt kul. Så länge mitt knä håller sig i schack.

  Gårdagens cykeltur till jobbet blev en rätt blöt historia. Men skön.

  Gårdagens cykeltur till jobbet blev en rätt blöt historia. Men skön.

  Den här senaste veckan har det ju inte blivit speciellt mycket löpning. Förra torsdagen hade vi ett grymt intervallpass med TSM Running. Ingen annan träning än målning på torpet under helgen – men det var 10-timmarspass ;). I måndags sprang jag hem från jobbet, cirka 14 km. I tisdags cyklade jag till och från jobbet (3o km) plus att jag rodde en halvtimme på lunchen (SATS). I går cyklade jag återigen till jobbet (15 km).

  Plask plask. En halvtimme vid roddmaskinen.

  Plask plask. Ställer mig framför SATS fondtapet med vatten och kajak – så kan jag ju låtsas att jag var ute på havet och rodde 😉

  Så jag har liksom inte latat mig, det har bara inte blivit långpassträning. Hoppas fixa Berlin ändå. Men tiden går, och jag vill helst komma upp i ett 30 km-pass innan det är dags.

  I kväll står ett tufft backpass med TSM Running på träningsschemat.

  Ha en fin dag!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar