Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Jag har sprungit Frankfurt Marathon

  27 oktober 2013

  Jag är så himla nöjd att jag fick springa min andra mara idag. Jag har ju varit tvungen att ställa in många lopp efter min Stockholms mara 2012. Skador hit och förkylningar dit. Och självklart var jag inte helt utan skavanker i dag heller. Hälsporren på vänster fot har ju ställt till det lite för mig. Men jag tänkte att det skulle funka – och det gjorde det ju!

  Annons

  Jag var galet nervös innan loppet. För precis allt i hela världen. Micke blev nästan tokig på mig – och han vill  ju in i sin bubbla innan ett lopp – men jag bara snackade och snackade och frågade och frågade.

  Nerverna på helspänn

  Nerverna på helspänn

  Som sagt, det här var ju min andra mara någonsin, och det är svårt att veta hur kroppen reagerar. Men allra mest nervös var jag för foten. Jag fick ju känningar redan när vi sprang kringeljoggen på 5 km igår. Jag var faktiskt så nervös så att jag glömde att äta något litet innan loppet – så jag startade med lätt hungerkänsla i magen. Frukosten åt jag ju tre timmar innan loppet. Det är rätt intressant det här med alla misstag man gör – och som man förhoppningsvis lär sig av. Det här var ju rakt inte min sista mara.

   

  När starten gick kände jag faktiskt av senan under foten redan de första stegen – och sen var det där och irriterade under hela loppet även om jag glömde bort smärtan ibland. Och jag ska säga att det gjorde ont – men absolut inte för ont. Då hade jag brutit!

   

  Vädret var ok, det kom en riktig skur och det blåste som tusan på vissa ställen (en kom kom en kastvind som nästan slog undan benen på mig … det hade varit snyggt). Men det var rätt varmt, runt 18 grader tror jag. Med andra ord 1000 gånger bättre väder än under min förra mara.

  Efter tre mil ungefär började jag få lite krampvarning i höger vad och baksida lår och var tvungen att sakta ner farten ytterligare. Jag har aldrig någonsin haft krampkänning när jag har sprungit, tror faktiskt att det berodde på att jag avlastade den onda foten – kompenserade lite – och då fick höger jobba lite extra.

   

  Härlig publik var det också, många som stog och roppade mitt namn: Heja, heja Kristina (fast på tyska). Namnen var upptryckta på nummerlappen, och det här gav lite extra kraft de två sista kilometerna när jag faktiskt hade fått riktigt ont. Men sen kom belöningen – målgången var fantastisk inne i festehallen med coolt ljus och hööög musik. wow. Jag fick min medalj, tog en värmefilt, en cola, en banan och sen försökte jag ta mig tillbaka till hotellet. Jävlar. Foten sa bara nej. Jag hade så galet ont så jag förstod inte hur jag bara fem minuter innan kunnat springa på den. Visst är det märkligt.

   

  Micke hade ju kommit i mål nästan en och en halv timme innan mig – han är bara bäst helt enkelt. Men eftersom han var så tidig hade han redan hunnit gå till hotellet – och det var väl på sätt och vis bra, annars hade jag faktiskt börjat böla.

  Det var en härlig tugga :)

  Det var en härlig tugga 🙂

  Förutom foten så var känslan väldigt bra – visst blev jag trött, men eftersom jag inte kunde trycka på så hade jag rätt mycket ork och krafter kvar. Trots fossingen så persade jag faktiskt med 15 minuter jämfört med Stockhom Marathon. Tiden blev 4.21 (och då har jag inte berättat om mina två låååånga toabesök – jag besparar er det 🙂

  Nu återstår bara ett litet problem – hur sjutton ska jag kunna ta mig till restaurangen. Vi är ett stort gäng som ska käka middag ihop. Jag får väl rida på Mickes rygg 🙂 Yihaaa

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar