Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Idag körde jag slut på benen

  6 maj 2016

  Just nu är jag så extremt trött i benen så jag knappt vet vad jag heter. Cyklade till jobbet i morse. Styrketräning med fokus ben på lunchen. Och cyklade hem efter jobbet – och Lidingö är backigt, bara så att du vet.

  Annons

  Jag brukar ju bara köra styrka en halvtimme åt gången på SATS – tycker det har räckt. Men så började jag känna mig starkare och tänkte att en timme nog är bra ändå. Då hinner man ju faktiskt igenom hela kroppen.

  Det blev rätt många marklyft idag. Vi tränade teknik. Det ser så lätt ut, men är faktiskt rätt svårt. Mitt problem är bröstryggen – jag är svag där och tappar hållning. Först hade jag 40 kg – sen 50. Om du vill köra marklyft men inte ha gjort det – se till att du får en ordentlig genomgång av tekniken så att du inte lyfte rfel och skadar dig. En pt kanske.

  Här är 40 kg (skivstången väger 20). Sen la vi på ytterligare 10 kg. Puuuh

  Här är 40 kg (skivstången väger 20). Sen la vi på ytterligare 10 kg. Puuuh

  Sen körde vi djupa benböj med skivstång, utfallssteg, benpress, ännu fler utfallssteg så att benen verkligen skulle bli trötta till bristningsgränsen. De avslutande magövningarna sved ordentligt, men var som balsam för benen.

  Som vanligt trött men riktigt nöjd efter ett PT-pass på SATS.

  Som vanligt trött men riktigt nöjd efter ett PT-pass på SATS.

  Efter ytterligare några timmars jobb tog jag helg och skulle cykla hem. Haha – det blev tufft redan när jag skulle upp för Tranebergsbron. Tur att jag hade en AW inbokad med Katarina på Norr Mälarstrand. Tog en öl och satt och snackade någon timme i solen. Fantastiskt skönt.

  Cyklade vidare hem. Torsviksbacken sög ordentlig. Törs nästan inte säga det men de sista meterna i det branta partiet – där dog benen. Och jag fick gå.

  Till sist vill jag bara säga att det är en ynnest att bo i Stockholm, och att få cykla genom stan en tidig morgon, eller nu på kvällen. Magiskt.

  Galet vacker kväll.

  Galet vacker kväll.

  Kärlek

  Kärlek

  Lidingöbron i kvällssol

  Lidingöbron i kvällssol

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar