Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Himla kul med farlek – Gunillas förvandling

  17 december 2013

  Snabbare än vanligt, långsamt, riktig fort, långsamt, ännu snabbare, nästan gåfart, ös på i uppförsbacken. Idag har Gunilla och jag kört fartlek. Vi började med två kilometers uppvärmning. Sen skuttade vi runt lite och larvade oss ett tag. Sen fortsatte vi att leka, en lek med farten.

  Annons

   

  Uppvärmning

  Uppvärmning

  Ny variant av löpskolning. Larviga hopp ...

  Ny variant av löpskolning. Larviga hopp …

  ... tränar rörlighet och ...

  … tränar rörlighet och …

  ... explosivitet :)

  … explosivitet 🙂

  Vi körde fartlek i fyra kilometer. Jag bestämde farten under första kilometern, sedan Gunilla, jag tog tredje kilometern – den fjärde körde vi 100 meters intervaller. Fullt ös i 100 meter, långsam jogg i 100 fullt ös i 100 – ja du fattar. Sen tog vi en lugn nerjogg på runt kilometern innan vi stretchade.

   

  Tjoho, glad Gunilla fixade fartleken med bravur!

  Tjoho, glad Gunilla fixade fartleken med bravur!

  Här kommer Gunillas tankar om dagens träning:

  Äntligen blev det av; fick tid att springa lite med Kristina idag på em 🙂 Turen runt Rönningesjön var med fartlek där vi turades om att alternera mellan tre tempon. Riktigt långsamt, mellan och tuffare rush. 17 vad det tog! De vanliga 6,3 kilometrarna, som jag sprungit så ofta (och lätt) var tuffa kan jag verkligen erkänna. NU måste jag kämpa mer med intervaller och backträning.God Jul önskar Gunilla

  Jag var nog lite dålig på att förklara, för inte körde vi tre tempon. Man väljer tempo helt enkelt, men varvar snabbare och långsammare. Den kan vara en liten ökning under längre sträcka, ännu lite snabbare, fullt ös eller vad man nu bestämmer sig för. Men eftersom man varvar snabbt och långsamt så landar ofta medeltempot ungefär på det normala, och så blev det för oss i dag. Men det snabbaste vi sprang var den sista 100 metersintervallen – den gick på 3.32. Superbra jobbat Gunilla!

   

  Bye bye, nu ska jag på bio

  Bye bye, nu ska jag på bio

  Efter passet fick jag skjuts hem av Gunilla och så fick jag en julklapp – tack söta! Sen in i duschen, fixa lite och iväg till Filmhuset för att se en förhandsvisning av Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Oj vad jag skrattade. Gå och se filmen – den har premiär på juldagen.

  Just det – om någon är intresserad av dagens pass så finns det här – jag har switchat plats med torsdagens träning.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar