Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Frukostfunderingar, ägg och en lunchrunda

  16 december 2014

  Jag skulle aldrig stå ut med att äta samma lunch varje dag. Eller samma middag heller för den delen. Men när det gäller frukost – då är det plötsligt helt ok. Till och med svårt att variera sig även om man borde.

  Annons

  Våra morgnar ser alltid likadana ut. Vardagar, klockan ringer 6.00 (ibland lite tidigare). Jag går upp och fixar frukost fil, müsli och kokta ägg (ett till mig, två till Micke) och kaviar. Och så brygger jag självklart kaffe. Mycket kaffe. Ställer allt på en bricka och kryper ner i sängen igen. Frukost på sängen varje dag – det är lyxigt.

  Ett till mig, två till Micke. Varje morgon. Ibland kokar jag ett extra som jag tar med mig till jobbet. Bra mellis.

  Ett till mig, två till Micke. Varje morgon. Ibland kokar jag ett extra som jag tar med mig till jobbet. Bra mellis.

  På lördagar ringer klockan lite senare – kanske 8, men oavsett vad vi ska göra ser frukosten likadan ut (och den äts självklart i sängen). Söndagar med TSM träning ringer klockan 7.15. Gissa hur frukosten ser ut? Jo, exakt likadant. Exakt samma ritual. Jag går upp och fixar, Micke latmaskar sig i sängen – och jag får lyxen att krypa ner igen. Fil, müsli, ett kokt ägg till mig och två till Micke. Kaffe. Alltid samma frukost. Oavsett om det väntar flera timmar framför datorn, eller ett långpass på 20-30 km.

  Hur kommer det sig att jag fixar det. Varför tröttnar jag inte på att alltid äta samma frukost. Och den stora frågan – varför äter vi inte något rejälare när vi ska ut och kuta i flera timmar? Ja, inte vet jag. Vanans makt är stor. Hur gör du med din frukost?

  En annan vana jag har numera 🙂 är lunchlöpningen på tisdagar och torsdagar med mina kollegor. Idag var det Nordan, Mamaia, Madde och jag som gav oss ut. Idag blev det 5,6 km – och jag undrar varför jag inte fortsatte i ytterligare 400 m? Många funderingar idag.

  Järngänget

  Järngänget

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar