Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Löpträning är bland det bästa som finns. Oavsett om du vill förbättra din kondition, gå ner i vikt, bli stark eller bara njuta av alla sköna endorfiner som virvlar runt i kroppen efter en löprunda. Jag vill ge dig tips och inspiration och hoppas att du också kommer älska dina löprundor.

  Annons

  Från sjukhussängen

  7 november 2015

  Är på KS Neurologen. I en sjukhussäng. Ibland är det svårt att hänga med i svängarna …

  Tänkte först inte skriva om det här – men gör det som nån form av terapi 🙂 Jag har haft huvudvärk och ont på utsidan av hasen och nacken i två veckor. Det har inte känts riktigt bra. Så jag har gått till vårdcentralen. Två gånger. Båda gångerna hemskickad med diagnosen spänningshuvudvärk.

  Annons

  I torsdags fick jag så ont på jobbet att jag åkte akut till KS. De röntgade huvudet -allt såg ok ut. Diagnos: spänningshuvudvärk.

  Tidigt fredag morgon. Vi var på väg till Mickes mammas begravning i Västerås när telefonen ringer. Det var en neurolog från KS som sa att jag skulle komma dit direkt. Men. Sa jag. Jag är ju på väg till en begravning. Det spelar ingen roll, det här är viktigare. Vi har sett något på röntgen.

  Det var bara för mig att skippa begravningen och ta mig till KS. Ny undersökning. Ny datortomografi. Ny diagnos. Karotisdissektion. Typ ett sår/skada på halspulsådern.

  Det konstiga är att jag intervjuade en ung tjej (25 år) för många år sedan som fick en stroke pga detta och jag berättade  för läkaren i torsdags att jag var orolig för detta pga smärtan på halsen. Och så hade jag rätt. Typiskt. Det här är tydligen inte helt ovanligt – och  verkar drabba folk under 50/55 år.

  Nu då? Jag får käka trombyl så att blodet inte ska koagulera vid såret i halspulsådern – för det är INTE bra. Om några månader ska såret ha läkt sig själv. Och kanske får jag åka hem redan idag – har dock inte träffat läkaren ännu. Högst upp på listan ned frågor till doktorn står: hur är det ned löpningen/träningen.

  Så så är det med mig. Ibland ska man lita på vad kroppen säger helt enkelt.


  Fick frukost på sängen här också.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar